Aspectele Divortului in Malta si Marea Britanie

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere 1
1. Notiunea de divort 2
2. Divortul, privit in Republica Malta 2
3. Divortul, privit in Marea Britanie 5
3.1. Cauzele divortului 6
Concluzii 8
Bibliografie 9


Extras din referat Cum descarc?

Introducere 
In ultimii ani, divortul a capatat amploare la nivel european. Una din doua casnicii se termina la tribunal si acest lucru a inceput sa devina ingrijorator. Specialistii spun ca de vina sunt vremurile actuale si societatea in care trim.
Astazi, atat femeia, cat si barbatul sunt foarte preocupati de cariera si nu-si mai gasesc timp sa faca multe lucruri impreuna. In plus, pretentiile fiecaruia sunt mai mari si nu mai au timp sa investeasca in relatie. 
Partenerii vor ca totul sa se rezolve repede si la primul semn de neintelegere rup relatia.
Competenta in materie de divort apartine judecatoriei in a carei raza teritoriala se afla ultimul domiciliu comun al sotilor.
Daca sotii nu au avut domiciliu comun sau daca nici unul dintre soti nu mai locuieste in raza teritoriala a judecatoriei in care se afla cel din urma domiciliu comun, judecatoria competenta este cea de la domiciliul paratului. In cazul in care paratul nu are domiciliul in tara, competenta apartine judecatoriei de la domiciliul reclamantului.
La primirea cererii de divort presedintele instantei verifica existenta consimtamantului sotilor si semnaturile acestora, dupa care fixeaza un termen de doua luni in sedinta publica. Chiar daca in acest termen unul dintre soti a revenit asupra acordului, este suficient ca la termenul fixat in sedinta publica sa se mentina acordul existent la data cererii de divort.
Hotararea care se pronunta pe baza acordului sotilor este definitiva si irevocabila in ceea ce priveste solutia divortului si impotriva ei nu se poate promova nici o cale de atac, dar, sotii au posibilitatea de a ataca hotararea numai in ceea ce priveste modul de solutionare a cererilor accesorii divortului, daca sunt nemultumiti, de solutia dispusa de instanta judecatoreasca.
Hotararea de divort se pronunta in sedinta publica, in toate cazurile.
1. Notiunea de divort
Conform dictionarului explicativ, divortul reprezinta, desfacere pe cale legala a unei casatorii. 
Asa dar, divortul reprezinta incetarea uniunii conjugale, care abroga sarcinile si responsabilitatile legale ale casatoriei si anula unirea casatoria intre parti. In multe tari, pentru divort este necesara interventia instantelor ce prezinta o autoritate legala in alt proces. 
Procedeul juridic poate implica, probleme privind intretinerea femeiei sau a copilului precum si 
dispunerea de bunuri si datoriei.
Desfacerea casatoriei prin divort este un mijloc juridic prin care se pune capat existentei casatoriei pe cale judecatoreasca, la cererea unuia dintre soti, atunci cand datorita unor motive temeinice raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila . 
Potrivit dispozitiilor in vigoare, exista doua forme de desfacere a casatoriei prin divort si anume: 
o divortul amiabil, prin consimtamant mutual 
o divortul din motive temeinice, atunci cand raporturile dintre soti sunt grav si iremediabil vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila
2. Divortul, privit in Republica Malta
Pentru mica insula mediterana, lupta pentru mentinerea posturilor si a pozitiilor politice, reprezinta o adevarata arta. Asa dar, fiecare lider politic incearca sa promomeze unele idei, care ar incuraja situatia politica, atitudinea poplultiei cat si mentinerea pe pozitiile ocupate . 
Dezbaterile politice sunt la ordinul zilei, pentru a se discuta fie adoptarea, promovarea unor legi sau anularea altora. Una din problemele cu un interes aparte, o reprezinta pozitia si atitudinea fiecarui partid politic, cu privire la adoptarea unei legislatii privind divortul.
In timp ce Alternattiva Demokratika (AD), este singurul partid politic cu o pozitie oficiala din 1989 (in favoarea unei astfel de legislatii), partidele nationaliste si Muncii s-au dovedit a fi foarte neclare privind aceasta situatie. Din pacate, unii exponenti ai miscarii AD au 
cerut partidelor politice sa nu ia o astfel de pozitie.
De aici si raspunsul la intrebarea, de ce Republica Malta reprezinta o tara in care dezbaterile sunt cheia ocupatiilor, partidelor politice. Vorbind de o lume democratica, nu partidele politice sunt cheia in luarea unor decizii, insa cu toate acestea, partidelor le revin un rol important in mentinerea echilibrului, atunci cand vorbim de promovarea unor valori sau adoptarea unor legi .


Fisiere in arhiva (3):

  • Aspectele Divortului in Malta si Marea Britanie
    • Aspectele Divortului in Malta si Marea Britanie.doc
    • Cuprins.doc
    • foaie de titlu.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!