Aspecte juridice privind inființarea, licențierea întreprinderii și înregistrarea activității de întreprinzător

Extras din referat Cum descarc?

Dupa luarea deciziei privind deschiderea unei afaceri noi si identificarea ideii de afaceri, urmeaza alegerea formei organizatorico-juridice de desfasurare a activitatii si inregistrarea intreprinderii.
Inregistrarea unei afaceri se realizeaza la Camera Inregistrarii de Stat si la oficiile ei teritoriale. In scopul simplificarii procedurilor de initiere a afacerii, la Camera Inregistrarii de Stat a fost creat ghiseul unic, care ii permite intreprinzatorului, pe langa perfectarea documentelor de inregistrare, verificarea denumirii si confectionarea stampilei, sa se puna in evidenta electronica a Casei Nationale de Asigurari Sociale si a Companiei Nationale de Asigurari in Medicina, sa obtina codurile statistice si cel fiscal. 
Procesul de inregistrare se finalizeaza cu primirea certificatului de inregistrare, a actelor de constituire si a stampilei. Informatii mai ample privind alegerea formei organizatorico-juridice si procesul de inregistrare vor fi prezentate in urmatoarele articole.
Simpla inregistrare a afacerii si obtinerea certificatului de inregistrare nu permit intreprinzatorului sa inceapa activitatea, deoarece exista o serie de proceduri obligatorii a fi parcurse, care sunt specificate in figura de mai jos si reflecta etapele de deschidere a unei afaceri de la zero in Republica Moldova.


Fisiere in arhiva (1):

  • Aspecte Juridice Privind Infiintarea, Licentierea Intreprinderii si Inregistrarea Activitatii de Intreprinzator.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!