Asigurari de Aviatie

Cuprins referat Cum descarc?

CARACTERISTICILE ASIGURARILOR DE AVIATIE 3
ASIGURAREA APARATELOR DE ZBOR 4
TIPURI DE ASIGURARI DE RASPUNDERE FATA DE TERTI 6
ASIGURAREA DE ACCIDENTE AVIATICE 6
ASIGURAREA DE RASPUNDERE A PRODUCATORULUI 7
RASPUNDEREA PENTRU PASAGERI SI BAGAJELE ACESTORA 7
INCHEIEREA ASIGURARILOR 8
INCEPUTUL SI INCETAREA RASPUNDERII ASIGURATORULUI 8
OBLIGATIILE ASIGURATULUI 9
CONSTATAREA SI EVALUAREA PAGUBELOR 9


Extras din referat Cum descarc?

CARACTERISTICILE ASIGURARILOR DE AVIATIE
Asigurarile de aviatie reprezinta categoria de asigurari specializate ce se tranzactioneaza mai ales pe pietele internationale de asigurari,aviatia fiind un domeniu cu un caracter international extrem de accentuat.Istoric vorbind asigurarile de aviatie,ca si transporturile aeriene reprezinta un fenomen al secolului al XX-lea si odata cu ele a aparut si nevoia de reglementare care a inceput sa fie simtita inca din primii ani ai aviatiei.De aceea transporturile de aviatie fac obiectul unor tratate mutilaterale care se refera in principiu la navigatia si siguranta aeriana si la raspunderea operatorilor aerieni fata de terti.
La inceput asigurarile de aviatie au fost considerate asigurari de accidente,dar ulterior,datorita complexitatii lor si a diversitaii nevoilor de protectie au devenit o categorie distincta.Dezvoltarea si diversificarea asigurarilor de aviatie sunt in masura datorate pietei Lloyd's.Prima asigurare de acest fel a fost incheiata in anul 1911.
Primul pas important in institutionalizarea si crearea unei practici in asigurarea de aviatie l-a reprezentat crearea unui pol de asigurare de catre Union of Canton Insurance Company si White Cross Insurance Company,in anul 1923, sub numele de British Aviation Insurance Group.
Piata asigurarilor de aviatie este influentata de progresul rapid inntervenit in tehnologie,imbunatatirea performantelor tehnice si comerciale,productia unor aparate de zbor din ce in ca mai rapide ,cresterea valorii aeronavelor si a raspunderii,cresterea capacitatii de transport.Nivelul daunelor este in crestere, afectand primele de asigurare traditionala si sa gaseasca alte modalitati de protectie,cum ar fi asigurarea la propriile companii captive si reasigurarea pe pietele de specialitate.
Piata este impartita in 5 categorii distincte:
-asigurari pentru transportatorii aerieni,care detin circa doua treimi din totalul asigurarilor incasate
- asigurari pentru producatori-circa o cincime din total
-asigurari pentru aeroporturi
-asigurari generale de aviatie
-asigurari pentru riscul de razboi.
Printre principale companii cu experinta in asigurarile de aviatie se pot mentiona:Generalii-una din cele mai mari din Europa si cea mai reprezentativa din Italia,AGF si AXA in Franta,Allianz in Germania,Associated Aviation Underwriters,Ace London Aviation Ltd. si sindicatele Lloyd's de pe piata de aviatie din ANG.Un rol important pe piata il are British Aviation Insurance Group LTD.
Este important faptul ca,spre deosebire de alte tipuri de asigurari,in cazul asigurarilor de aviatie,avem de-a face cu o piata a brokerilor.Globalizarea s-a manifestat si la aceste firme,astfel incat s-a ajuns ca patru brokeri majori sa domine piata in intregime:AON,Marsh and McLennan,Willis Corron si Sedgwick.
In Romania nu sunt multe companii care sa incheie asigurari de aviatie.Acest lucru este datorat mai multor motive: numarul redus al companiilor de transport aerian,specialiazea foarte stricta a asigurarilor de aviatie, nevoia de capacitate financiara a acestora.Cel mai important client pentru asigurarile de aviatie este compania nationala de transporturi aeriene TAROM. 
Sub aspect calitativ,practica romaneasca a asigurarilor de aviatie a fost puternic influentata mai ales dupa anul 1991 se uzntele internationale si de cerintele impuse asiguratorilor romani de catre reasiguratori internationali.In acelasi timp o influenta mare au avut-o cerintele datorate inaspririi conditiilor de siguranta a zborurilor impuse de organizatiile internationale la care Romania este parte.
Principalele tipuri de asigurari oferite in prezent de asiguratorii romani sunt urmatoarele:
-asigurarile aeronavei pentru pierdere totala
-asigurarea de raspundere fata de terti inclusiv sau exclusiv pasageri,marfuri si posta
-asigurarea de raspundere fata de pasageri,marfuri si posta
-asigurarea aeronavei pentru riscul de razboi
-asigurarea de acccidente persoane
-avarii la motorul aeronavei
-asigurarea de raspundere a aeroporturilor,companiilor de aprovizionare cu combustibil si controlorilor de trafic aerian.
In ultimii ani, se constata ample preocupari si realizari majore privind elaborarea de noi standarde pentru imbunutatirea sistemelor de comunicatie si navigatie,supraveghere,managementul traficului aerian,poluarea,mai ales sonica.Concurenta pe piata asigurarilor de aviatie a fost destul de redusa la inceput in comparatie cu alte clase de asigurari.Datorita raspunderilor foarte mari,sistemul de pooling s-a dovedit a fi relativ raspandit pentru aceste asigurari. Din aceleasi motive,reasigurarea a capatat un puternic caracter international si o mare parte din aceste tranzactii se incheie pe piata londoneza.


Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurari de Aviatie.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!