AQUAPOL

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere 
1. Fondarea si membrii AQUAPOL 
2. Comitetul executiv AQUAPOL
3. Grupurile de lucru ale AQUAPOL
4. Proiectele si bazele de date AQUAPOL
Concluzie
Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
AQUAPOL este Asociatia Europeana a Politiilor Transporturi Navale si Autoritatilor Navale din statele membre U.E. 
Astfel, AQUAPOL este o asociere de auto-guvernare a autoritatilor similare de aplicare a legii din statele membre UE si din Elvetia in apele maritime si pe cai navigabile interioare. 
Activitatile de AQUAPOL includ: schimbul de bune practici, schimbul de informatii de control, de formare in comun, in comun operatiuni internationale de control, sfaturi comun in ceea ce priveste legislatia si lobby comun. 
In numele membrilor, Asociatia AQUAPOL stabileste si mentine contacte cu institutiile si organizatiile relevante la nivel international si / sau nivel european. 
Aquapol a fost fondata in 2002 de catre politia de apa germana si olandeza. 
In fiecare an AQUAPOL efectueaza un numar de operatiuni internationale de control, de catre toti membrii in comun. 
In timpul acestor operatiuni, verificari in ceea ce priveste ocuparea fortei de munca ilegale la bord, peste ori de navigatie, siguranta si neglijand regulamentele de securitate, de navigatie sub influenta alcoolului si / sau a drogurilor, calificarea insuficienta a membrilor echipajului si de rupere a normelor de mediu sunt efectuate. 
De-a lungul ultimilor ani operatiunile comune de control a aratat ca aproximativ 30% din navele verificate nu au fost in ordine. In aceste cazuri, una sau mai multe incalcari ale regulilor au fost constatate in timpul controalelor. 
1. Fondarea si membrii AQUAPOL
Cooperarea politieneasca internationala se realizeaza prin instrumente specifice, care au rolul de a asigura cadrul legal oferit atat de dreptul national, cat si de dreptul public international. Instrumentele de cooperare se constituie ca forme-cadru, reciproc recunoscute de state, care stabilesc conditiile si modalitatile de cooperare. 
Cooperarea politieneasca presupune asigurarea schimbului de informatii, cooperarea, conlucrarea si colaborarea pentru prevenirea si reducerea criminalitatii si asigurarea unui spatiu de securitate nationala si, implicit, internationala. 
Cooperarea, conlucrarea si colaborarea exprima modalitatile concrete prin care agentiile de aplicare a legii actioneaza in vederea realizarii unor obiective comune. Coordonarea eforturilor informative, schimbul de informatii si alte nevoi de cooperare se realizeaza prin protocoale, programe, proiecte ori operatiuni informative. 
Cooperarea semnifica organizarea, coordonarea, sustinerea si realizarea in comun, pe baza unor programe specializate sau planuri de masuri, de catre structurile privind schimbul de date si informatii, in raport de competente, a unor actiuni specifice, care vizeaza obtinerea, verificarea si valorificarea informatiilor si produselor informationale cu relevanta pentru combaterea infractionalitatii, de care sa beneficieze toti participantii. 
Conlucrarea defineste modalitatile concrete de organizare si desfasurare de catre personal sau compartimente specializate, in raport de competente, in beneficiul autoritatilor, a unor actiuni specifice, limitate in timp si spatiu, care vizeaza obtinerea, verificarea si valorificarea informatiilor si produselor informationale cu relevanta operativa.
Colaborarea se realizeaza pentru necesitatile de angajare a competentelor altor autoritati sau institutii publice/organizatii de drept privat, agentii de aplicare a legii si structuri departamentale initiind si dezvoltand proiecte de colaborare pe baza si in executarea dispozitiilor legii . 
AQUAPOL este un parteneriat european de colaborare si conlucrare al fortelor de politie si inspectoratele de navigare pe caile de apa. Domeniile sale de responsabilitate sunt apele interioare si maritime de navigatie (profesionale, precum si de agrement), securitatea transporturilor pe caile navigabile si in porturi, si combaterea criminalitatii. 
Aquapol a fost fondata in 2002 de catre politia de apa germana si olandeza. La momentul de membru include 9 fortele de politie si trei de navigatie interioara inspectoratele din 9 state membre ale UE: Olanda, Germania, Belgia, Franta, Austria, Ungaria, Republica Ceha, Romania si Slovacia.


Fisiere in arhiva (1):

  • AQUAPOL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!