Amenda Penală

Extras din referat Cum descarc?

1.Notiune si caracterizare
Pedeapsa  amenzii este prevazuta  in partea generala a codului penal in Titlul III, capitolul III, sectiunea III, art. 63 si 631, aceasta reprezentand o pedeapsa principala pecuniara ce consta in suma de bani pe care condamnatul este constrans sa o plateasca in contul statului.
Caracterul coercitiv al pedepsei amenzii rezulta din micsorarea silita a patrimoniului condamnatului, situatie presupune implicit o oprimare a existentei acestuia. 
Amenda, din acest punct de vedere, este o atingere adusa mijloacelor de existenta ale condamnatului si, ca atare, are un caracter de constrangere.
Ca sanctiune juridica, amenda este cunoscuta in legislatie ca sanctiune penala, ea putand fi aplicata si ca sanctiune administrativa, civila, fiscala, procedurala.
Spre deosebire de toate aceste sanctiuni, amenda penala are un caracter pur coercitiv, fiind consecinta raspunderii penale a faptuitorului, ea se aplica numai de instanta judecatoreasca, fiind pronuntata in cadrul procesului penal. 
Fiind o pedeapsa principala , amenda se inscrie in cazierul judiciar al infractorului, constituind un antecedent penal al persoanei condamnate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Amenda Penala.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!