Agentia Nationala a Functionarilor Publici

Extras din referat Cum descarc?

PREZENTARE INTRODUCTIVA
Agentia Nationala a Functionarilor Publici a fost infiintata prin Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, ca un organ central de specialitate al administratiei publice cu competenta materiala generala in gestiunea functiei publice si a functionat in subordinea Guvernului si in conformitatea cu aceasta lege este condusa de un presedinte, cu rang de secretar de stat, numit de catre primul-ministru.
Incepand cu luna mai 2000 pana la data intrarii in vigoare a Ordonantei de Urgenta nr. 299/2000, respectiv 29 decembrie 2000, in urma reorganizarii a functionat ca organ de specialitate al administratiei publice centrale. 
Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei a clarificat: rolul si locul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici in cadrul sistemului institutional roman; noi atributii si indatoriri ale Agentiei Nationale a Functionarilor Publici si o mai buna delimitare intre indatoririle ei si cele ale Institutului National de Administratie si ale Ministerului Administratiei si Internelor, ca actori implicati in reforma functiei publice la diferite nivele de competenta. 
Legea 188/1999 reglementand statutul functionarilor publici a fost republicata in Monitorul Oficial Partea I, nr. 251 din 22 martie 2004. 
Pentru a-si realiza noile atributii, Agentia Nationala a Functionarilor Publici va colabora cu autoritatile publice centrale si locale, in baza Hotararii Guvernului nr. 624/2003 pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (MO nr. 410/11.06.2003).
Prin Ordonanta de Urgenta nr. 63/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului Administratiei si Internelor, Agentia Nationala a Functionarilor Publici a trecut in subordinea Ministerului Administratiei si Internelor.
Rolul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici este de a aplica politicile si strategia Guvernului in domeniul managementului functiei publice si functionarilor publici, de a crea si coordona aplicarea instrumentelor necesare realizarii unui management eficient si performant in cadrul autoritatilor si institutiilor publice.


Fisiere in arhiva (1):

  • Agentia Nationala a Functionarilor Publici.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!