Accesul Ilegal la un Sistem Informatic

Cuprins referat Cum descarc?

I. INTERNETUL SI CRIMINALITATEA INFORMATICA 4
II. REGLEMENTARI JURIDICE INTERNE PRIVIND CRIMINALITATEA INFORMATICA 8
III. ACCESUL ILEGAL LA UN SISTEM INFORMATIC 11
3.1. Sediul materiei 11
3.2. Obiectul infractiunii 12
3.2.1 Obiectul juridic generic (de grup) 12
3.2.2. Obiect juridic special 12
3.3. Obiect material 13
3.4. Subiectii infractiunii 13
3.4.1. Subiectul activ 13
3.4.2. Subiectul pasiv 14
3.5. Latura obiectiva 14
3.6. Latura subiectiva 16
3.7. Forme. Modalitati. Sanctiuni 17


Extras din referat Cum descarc?

I. INTERNETUL SI CRIMINALITATEA INFORMATICA
Anii de aparitie ai Internet-ului trebuie cautati la mijlocul anilor 1960, cand Departamentul de Aparare al SUA, DoD (Departament of Defense), a dorit o retea de comanda si control care sa poata supravietui unui razboi nuclear. Pentru a rezolva aceasta problema, DoD s-a orientat catre agentia sa de cercetare ARPA (Advanced Research Projects Agency - Agentia de Cercetare pentru proiecte Avansate), ulterior denumita DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) si care acum cuprinde o multime de retele, ce utilizeaza acelasi ansamblu de protocoale cu scopul de a oferi o interfata unica utilizatorilor sai. Software-ul de retea, care cuprinde in mare parte protocoalele TCP/IP, este disponibil pe o multitudine de calculatoare eterogene din punct de vedere hardware si care utilizeaza diferite sisteme de operare. ARPA a fost creata ca raspuns la lansarea de catre Uniunea Sovietica in 1957 a primului satelit artificial al pamantului (Sputnik) si avea misiunea de a dezvolta tehnologia care putea fi utila scopurilor militare. O parte din primele fonduri au mers catre universitati in vederea studierii comutarii de pachete, o idee radicala la acea vreme. 
In 1966, experientele de la MIT (Massachusetts Institute of Technology) au utilizat drept baza doua calculatoare conectate printr-o legatura pentru date. Ele au condus la propunerile referitoare la o retea de legaturi pentru date conectand mai multe dintre centrele in care se executau proiecte finantate de catre ARPA. Reteaua ARPA a fost conceputa de catre L.G. Roberts in 1966. Ea se baza initial pe utilizarea legaturilor pentru date de 2,4 Kb. Studii ulterioare, incurajate de catre cercetarile teoretice au fost efectuate in Marea Britanie de catre National Physical Laboratory. Reteaua care a luat nastere s-a numit ARPANET si era o retea militara. Initial, aceasta era compusa din doua parti: o retea de sisteme pentru prelucrarea datelor, numite HOST si o subretea de comunicatii continand calculatoare de noduri pentru comutarea pachetelor, cunoscute sub numele de IMP (Interface 
Message Processors - procesoare ale mesajelor de interfata). 
Mai tarziu, ARPA a finantat cercetari in domeniul retelelor de sateliti 
si retelelor mobile radio cu pachete. Candva, pe la mijlocul anilor 1980, lumea a inceput sa perceapa tot mai mult colectia de retele ca fiind un Internet (Interconnection of networks). Dupa ce, la 1 ianuarie 1983, TCP/IP a devenit unicul protocol oficial, numarul retelelor, calculatoarelor si utilizatorilor conectati la ARPANET a crescut rapid. Treptat, acestora li s-a alaturat alte retele regionale si s-au realizat legaturi cu retele din Canada, Europa si Pacific. In acelasi an, ARPA a incredintat administrarea retelei Agentiei de Comunicatii a Apararii (DCA - Defense Communication Agency), pentru a o folosi ca retea operationala, aceasta izoland portiunea militara intr-o subretea separata, cu numele MILNET. 
In anul 1984, NFS (U.S. National Science Foundation) - Fundatia Nationala de Stiinte din SUA, a hotarat sa construiasca o coloana vertebrala (backbone) care sa lege centrele sale de supercalculatoare din sase orase: San Diego, Boulder, Champaign, Pittsburgh, Ithaca si Princeton. NFS a finantat, de asemenea, un numar de retele regionale (aproximativ 20) care s-au conectat la respectiva arhitectura tip ,,coloana vertebrala", permitand astfel utilizatorilor din diferite universitati, laboratoare de cercetare etc. sa acceseze oricare din supercalculatoare si sa comunice intre ei. Aceasta retea completa care includea coloana vertebrala si retelele regionale a fost numita NSFNET. 
Internetul a avut in evolutia sa o crestere exponentiala. Astfel, in anul 1990 el cuprindea 3.000 de retele si peste 20.000 de calculatoare din 150 de tari. In anul 1992, a fost atasata gazda cu numarul 1.000.000. In 1995, existau mai multe coloane vertebrale (backbone), sute de retele de nivel mediu (regionale), zeci de mii de retele LAN, milioane de gazde si zeci de mii de utilizatori. Marimea Internetului se dubleaza aproximativ in fiecare an. 
Sintetizand cele spuse pana acum, putem afirma ca Internetul este o retea globala compusa din mii de retele mai mici de calculatoare si milioane de calculatoare comerciale, educationale, guvernamentale si personale. Internet este ca un oras electronic cu biblioteci, birouri de afaceri, galerii de arta, magazine si multe altele, toate virtuale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Accesul Ilegal la un Sistem Informatic.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!