Societatea cu răspundere limitată

Cuprins referat Cum descarc?

1. Introducere p3
2. Caracteristici p4
3. Societatea cu raspundere limitata cu asociat unic p4
4. Constituirea societatii cu raspundere limitata p5
5. Functionarea societatii cu raspundere limitata p7
6. Administrarea societatii p10
7. Impartirea beneficiilor si pierderilor p14
8. Aspecte specifice privind dizolvarea, lichidarea si transformarea societatii cu raspundere limitata p14
9. Bibliografie p17


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Reprezentand rezultatul nevoilor resimtite in activitatile comerciale societatea cu raspundere limitata a aparut destul de tarziu. 
Ca entitate juridical distincta, fiind reglementata pentru prima data in Germania, la sfarsitul secolului XIX-lea. Intrucat s-a dovedit a fi inca de la momentul crearii ei forma asociativa cea mai avantajoasa pentru cei care o constituie, societatea cu raspundere limitata a fost adoptata ca model si reglementata, in scurta vreme in mai toate tarile Europei. 
Notiunea de S.R.L.
Societatea cu raspundere limitata - SRL este societatea in care partile nu sunt reprezentate prin titluri negociabile si care nu pot fi cedate altor persoane decat daca acestea din urma sunt agreate de majoritatea celorlalti asociati. Din acest punct de vedere SRL e o asociatie de persoane. SRL e si o asociatie de capital deoarece asociatii raspund numai in limita aportului lor la existenta societatii, astfel fiecare asociat v-a fi obligat pentru datoriile societatii numai in limita capitalului subscris.
Caracteristici
1. Asocierea se bazeaza pe increderea asociatilor, societatea avand deci un caracter
" Intuitu personae" , ca si societatile de persoane.
2. Capitalul social este divizat in anumite fractiuni denumite parti sociale, care nu sunt reprezentate prin titluri negociabile.
3. Asociatii raspund pentru obligatiile sociale numai in limita aportului lor.
4. Specific numai societatii cu raspundere limitata este faptul ca ea se poate consitui potrivit legii fie ca societate pluripersonala, fie ca societate unipersonala. Intradevar potrivit dispozitiilor art. 32-34 din Legea nr. 31/1990, regula o reprezinta constituirea societatii prin reunirea mai multor persoane, dar prin dispozitiile articolului 210 din aceeasi lege se instituie o exceptie, in temeiul careia este posibila infiintarea unei societati cu raspundere limitata si numai de catre o singura persoana. 
Societatea cu raspundere limitata cu asociat unic
Potrivit art. 210 din lege, societatea cu raspundere limitata se poate constitui prin aportul unui singur asociat, care va fi detinatorul tuturor partilor sociale.
O persoana fizica sau juridica nu poate fi insa asociat unic decat intr-o singura societate cu raspundere limitata.
Societatea cu raspundere limitata cu asociat unic, ca orice societate comerciala, dobandeste calitatea de comerciant prin constituire sa, in conditiile legii. Obligatiile sociale sunt garantate cu patrimoniul social, iar asociatul unic raspunde numai in limita aportului sau.
Constituirea societati cu raspundere limitata - S.R.L.
Actul constitutiv al societatii cu raspundere limitata va cuprinde:
a) datele de identificare a asociatilor
b) forma, denumirea si sediul social;
c) obiectul de activitate al societatii, cu precizarea domeniului si a activitatii principale;
d) capitalul social, cu mentionarea aportului fiecarui asociat, in numerar sau in natura, valoarea aportului in natura si modul evaluarii. La societatile cu raspundere limitata se vor preciza numarul si valoarea nominala a partilor sociale, precum si numarul partilor sociale atribuite fiecarui asociat pentru aportul sau;


Fisiere in arhiva (1):

  • Societatea cu Raspundere Limitata.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!