Perosanlitatea Juridica a Societatilor Comerciale cu Raspundere Limitata

Extras din referat Cum descarc?

1. Caracteristici ale personalitatii juridice
1.1. Caracterizare generala
Art. 1 din Legea nr. 31/1990 dispune: "In vederea efectuarii de acte de comert, persoanele fizice si persoanele juridice se pot asocia si constitui societati comerciale, cu respectarea dispozitiilor prezentei legi.
Societatile comerciale cu sediul in Romania sunt persoane juridice romane".
Societatea comerciala este persoana juridica, deoarece ea are elementele constitutive impuse de lege: organizare de sine-statatoare, un patrimoniu propriu si un scop determinat (art. 26 lit. E din Decretul nr. 31/1954).
Personalitatea juridica ii confera societatii comerciale calitatea de a fi titulara de drepturi si obligatii, de a fi un subiect (colectiv) de drept.
Ca orice persoana juridica, societatea comerciala are un statut care cuprinde anumite elemente de identificare a subiectului de drept: firma, sediul si nationalitatea.
Societatea comerciala are o vointa proprie care exprima vointele individuale ale asociatilor, precum si o capacitate care ii permite sa dobandeasca drepturi si sa-si asume obligatii.
Gratie personalitatii juridice, societatea comerciala participa in nume propriu la raporturile juridice si raspundere pentru obligatiile asumate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Perosanlitatea Juridica a Societatilor Comerciale cu Raspundere Limitata.DOC

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!