Obligatiunile si Remediile Juridice ale Vanzatorului in Contractul de Vanzare Internationala de Marfuri

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere
Capitolul I. Caracteristica generala a contractului de vanzare internationala de marfuri
1.1. Notiunea si caracteristica generala a contractului de vanzare internationala de marfuri
1.2. Caracterele juridice ale contractului de vanzare internationala de marfuri
1.3. Determinarea momentului si locul incheierii contractului de vanzare-cumparare internationala
Capitolul II. Obligatiile vanzatorului rezultate din contractul de vanzare-cumparare internationala de marfuri
2.1. Obligatia de predare a marfii
2.2. Obligatia de transmitere a documentatiei
2.3. Obligatia de transmitere a dreptului de proprietate asupra marfii
Capitolul III. Remediile juridice ale vanzatorului
3.1. Cererea de executare a contractului
3.2. Recurgerea la masuri intermediare
3.3. Solicitarea daunelor-interese
3.4. Declararea contractului rezolvit
3.5. Exceptia de neexecutare a contractului comercial international
Concluzii
Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Nici un stat oricat de bogat si de inzestrat din punct de vedere tehnic ar fi el, nu poate sa produca tot ceea ce ii este necesar pentru continua sa dezvoltare, dupa cum nu poate sa consume tot ceea ce este in masura sa produca. Toate statele lumii, indiferent de marimea si potentialul economic si tehnico-stiintific au ceva de dat, dat si ceva de primit din circuitul mondial. 
O modalitate esentiala de realizare a circuitului mondial o constituie comertul international, principalul sau instrument contractual fiind contractul de vanzare-cumparare.
Contractul de vanzare internationala de marfuri este un act juridic prin care partile, vanzatorul pe de o parte si cumparatorul pe de alta parte, apartinand unor state diferite, se obliga sa transfere proprietate unei marfi in schimbul unui pret. 
Actualitatea temei. Dezvoltarea economiei internationale si intr-o masura oarecare si a tarii noastre a contribuit la accentuarea necesitatii de a studia mai intens relatiile economice. Aceste relatii sunt foarte bine conturate si reglementate de contracte, prin care se asigura siguranta acestora. Principalul contract de comert international este contractul de vanzare-cumparare internationala. Fiind un contract sinalgmatic da nastere la drepturi si obligatii reciproce intre vanzator si cumparator. Odata incheiat contractul de vanzare-cumparare internationala sunt stabilite doua categorii de obligatii: obligatiile vanzatorului si obligatiile cumparatorului. Aceste obligatii sunt legate printr-un raport de interdependenta, fiecare din acestea avandu-si cauza juridica in cealalta. 
Obligatiile vanzatorului in contractul de vanzare-cumparare internationala a fost este si va fi o tema actuala, deoarece contractul de vanzare-cumparare internationala a fost pus in aplicare atunci cand o anumita marfa a fost evaluata prin intermediul banilor, trecandu-se de la schimbul in natura la vanzare-cumparare.
Tema in sine este foarte actuala deoarece incheierea contractelor de vanzare-cumparare internationala prevede necesitatea cunoasterii obligatiilor, in cazul dat, ale vanzatorului. 
Scopul lucrarii date a fost de a evidentia tehnicile obligatiilor vanzatorului in contractul de vanzare-cumparare internationala. Obligatiile si remediile vanzatorului in contractul comercial de vanzare-cumparare internationala implica raportarea la conceptele si principiile dreptului civil, al dreptului comercial international pentru intelegerea particularitatilor sale. 
Lucrarea este bine structurata avand trei capitole, care la randul lor cuprind subcapitole.


Fisiere in arhiva (1):

  • Obligatiunile si Remediile Juridice ale Vanzatorului in Contractul de Vanzare Internationala de Marfuri.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!