Impozite și Taxe Locale

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

CAP. 1 Taxa pentru folosirea mijloacelor de reclama si publicitate.
CAP.2 Impozitul pe spectacol.
2.1 Calculul impozitului
2.2. Reguli speciale pentru videoteci si discoteci
CAP.3 Taxa hoteliera

Extras din referat:

Impozitele si taxele locale sunt dupa cum urmeaza: impozitul pe cladiri; impozitul pe teren; taxa asupra mijloacelor de transport; taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor si autorizatiilor; taxa pentru folosirea mijloacelor de reclama si publicitate; impozitul pe spectacole; taxa hoteliera; taxe speciale si alte taxe locale.

In acest referat vor fi prezentate o parte din taxele si impozitele locale, respectiv: taxa pentru folosirea mijloacelor de reclama si publicitate; impozitul pe spectacole si taxa hoteliera.

TAXA PENTRU FOLOSIREA MIJLOACELOR DE RECLAMA SI

PUBLICITATE

Orice persoana, care beneficiaza de servicii de reclama si publicitate in Romania in baza unui contract sau a unui alt fel de intelegere incheiata cu alta persoana, datoreaza plata taxei denumita taxa pentru servicii de reclama si publicitate care se plateste la bugetul local al unitatii administrativ-teritoriale in raza careia persoana presteaza serviciile de reclama si publicitate, cu exceptia celor realizate prin mijloacele de informare in masa scrise si audiovizuale. Publicitatea realizata prin mijloace de informare in masa scrise si audiovizuale corespunde activitatilor agentilor de publicitate potrivit clasificarii activitatilor din economia nationala - CAEN, respectiv publicitatea realizata prin ziare si alte tiparituri, precum si prin radio, televiziune si internet.

Taxa pentru servicii de reclama si publicitate se calculeaza prin aplicarea cotei taxei respective la valoarea serviciilor de reclama si publicitate. Cota taxei se stabileste de consiliul local, fiind cuprinsa intre 1% si 3%.

Valoarea serviciilor de reclama si publicitate cuprinde orice plata obtinuta sau care urmeaza a fi obtinuta pentru serviciile de reclama si publicitate, cu exceptia taxei pe valoarea adaugata. Taxa pentru servicii de reclama si publicitate se varsa la bugetul local, in fiecare luna, pana la data de 10 a lunii urmatoare celei in care a intrat in vigoare contractul de prestari de servicii de reclama si publicitate.

Orice persoana care utilizeaza un panou, afisaj sau structura de afisaj pentru reclama si publicitate ,intr-un loc public datoreaza plata taxei anuale prevazute in prezentul articol catre bugetul local al autoritatii administratiei publice locale in raza careia este amplasat panoul, afisajul sau structura de afisaj respectiva.

Valoarea taxei pentru afisaj in scop de reclama si publicitate se calculeaza anual, prin inmultirea numarului de metri patrati sau a fractiunii de metru patrat a suprafetei afisajului pentru reclama sau publicitate cu suma stabilita de consiliul local, astfel:

TAXA PENTRU FOLOSIREA MIJLOACELOR DE RECLAMA SI PUBLICITATE

Taxa pentru afisaj in scop de reclama si publicitate: NIVELURILE INDEXATE PENTRU ANUL 2006

- lei/m2 sau fractiune de m2 - NIVELURILE APLICABILE IN ANUL 2007

- lei/m2 sau fractiune de m2 -

In cazul unui afisaj situat in locul in care persoana deruleaza o activitate economica

Intre 0 - 23, inclusiv

Intre 0 - 23, inclusiv

In cazul oricarui alt panou, afisaj sau structura de afisaj pentru reclama si publicitate

Intre 0 - 17, inclusiv

Intre 0 - 17, inclusiv

Taxa pentru afisaj in scop de reclama si publicitate se recalculeaza pentru a reflecta numarul de luni sau fractiunea din luna dintr-un an calendaristic in care se afiseaza in scop de reclama si publicitate, se plateste anual, anticipat sau trimestrial, in patru rate egale, pana la datele de 15 martie, 15 iunie, 15 septembrie si 15 noiembrie, inclusiv. Consiliile locale pot impune persoanelor care datoreaza taxa pentru afisaj in scop de reclama si publicitate sa depuna o declaratie anuala la compartimentul de specialitate al autoritatii administratiei publice locale.

Taxa pentru serviciile de reclama si publicitate si taxa pentru afisaj in scop de reclama si publicitate nu se aplica:

- institutiilor publice, cu exceptia cazurilor cand acestea fac reclama unor activitati

Bibliografie:

1. Legea nr.571/2003 actualizata

2. www.contabilul.ro

3. www.standard.ro

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Impozite si Taxe Locale.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
2 663 cuvinte
Nr caractere:
14 505 caractere
Marime:
17.58KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Drept Comercial
Tag-uri:
impozite, venit, publicitate
Predat:
la facultate
Materie:
Drept Comercial
Sus!