Comercializarea Legumelor

Cuprins referat

Introducere pag 3
2.Definitii ..pag 3
3.Clasificarea legumelor ..pag 3
4.Comercializarea legumelor-spatii si organizare pag 5
5.Cat de important este ca legumele sa fie 
comercializate in conditii cat mai bune .pag 6
6.Comercializarea legumelor in conditii precare .pag 7
7.Concluzii pag 9
Bibliografie


Extras din referat

1.Introducere
In conditiile actuale,de permanenta informare a populatiei,in unele cercuri s-a inteles ca exista o legatura cauzala intre alimentatie si sanatate,intre alimentatie si frumusete,intre alimentatie si longevitate etc.Nu se cunosc inca,dupa cum e si firesc,de catre nespecialisti,mecanismele care stau la baza acestor legaturi.
Legumele ocupa un loc important in hrana noastra si nu pot fi inlocuite-ca valoare alimentara-prin nici un alt aliment.Ele cuprind principalele substante hranitoare:grasimi,hidrati de carbon,proteine.In legume se afla totodata saruri minerale si vitamine,neaparat necesare pentru buna functionare a organismului omenesc.
Asadar comercializarea legumelor trebuie sa se faca in conditii de maxima salubritate,pentru a le putea pastra in conditii cat mai bune si fara a duce la alterarea lor.
2.Definitii
Legumele nu au nevoie de o definitie speciala,orice consumator ar trebui sa stie sau sa aiba idee despre ce este vorba cand aude cuvatul leguma.Dar pentru a nu trece peste acest capitol,se va da totusi o scurta definitie:legume=nume generic dat unor vegetale(fasole,ceapa,cartofi,rosii etc),leguminoase=plante al caror fruct este o pastaie.
3.Clasificarea legumelor
O clasificare importanta a legumelor este urmatoarea:
- radacini-ridichi,morcovi,sfecla
- tuberculi-cartoful
- bulbi-praz,ceapa,usturoi
- frunze-varza,spanac,salata,loboda,marar,telina,patrunjel
- pastai-fasole verde,mazare verde
- solanee-rosii,vinete,ardei.
Bineinteles ca mai exista si alte clasificari,cum ar fi:dupa criterii botanice,durata vietii plantelor,particularitatea partii comestibile, cerintele fata de factorii de mediu si tehnologiile aplicate, capacitatea de mentinere a calitatii legumelor.
Clasificarea botanica se bazeaza pe caracterele si pe insusirile speciilor legumicole si zona lor de origine. In
functie de aceste criterii, speciile de legume sunt grupate in genuri, familii, ordine si altele asemenea,
caracterizate prin caractere si insusiri asemanatoare.
Clasificarea dupa durata vietii plantelor se realizeaza dupa intervalul de timp de la semanatul plantelor pana
la obtinerea de noi seminte. In functie de acest criteriu speciile legumicole se grupeaza in:anuale,bienale,multianuale sau perene.


Fisiere in arhiva (1):

  • Comercializarea Legumelor.doc

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!