Cadrul Legal al IMM-urilor in Romania

Cuprins referat Cum descarc?

CAP. I. INTRODUCERE IN STUDIUL IMM-URILOR.4
I.1.MOTIVATIA ALEGERII TEMEI.4
I.2.IMPORTANTA STUDIULUI LEGISLATIEI IMM-URILOR.5
CAP. II. CADRUL GENERAL.6
II.1.DEFINIREA INTREPRINDERILOR MICI SI MIJLOCII.7
II.2. ROLUL SI IMPORTANTA IMM-URILOR.11
II.3. PERSPECTIVELE INTREPRINDERILOR MICI SI MIJLOCII.12
II.4. PROCESUL DE REFORMA SI DEZVOLTAREA INTREPRINDERILOR MICI SI MIJLOCII.15
CAP. III. ORGANIZAREA SI FUNCTIONAREA IMM-URILOR.16
III.1. CARACTERISTICI DISTINCTIVE ALE INTREPRINDERILOR MICI SI MIJLOCII.16
III.2. PARTICULARITATIILE MANAGERIALE ALE INTREPRINDERILOR MICI SI MIJLOCII.17
III.3. INTREPRINZATORUL.19
III.4. PARTICULARITATIILE ORGANIZATORICE.20
III.5. PLANIFICAREA.21
CAP.IV. INTREPRINDERILE MICI SI MIJLOCII IN UNIUNEA EUROPEANA.22
IV.1. SEMNIFICATIA UE PENTRU ROMANIA .22
IV.2. PERSPECTIVELE SECTORULUI IMM-URILOR DIN ROMANIA IN CONTEXTUL INTEGRARII IN STRUCTURILE EUROPENE.27
IV.3. STADIUL TRECERII ROMANIEI LA ECONOMIA BAZATA PE CUNOSTINTE, IN CONTEXTUL EVOLUTIILOR DIN UNIUNEA EUROPEANA.29
IV.4. STRATEGIA DE DEZVOLTARE PENTRU IMM-URI IN PERIOADA 
2007-2013 .28
CAP. V. LEGISLATIA IMM-URILOR.29
V.1. EDUCATIA SI INSTRUIREA ANTREPRENORIALA.31
V.2. INFIINTAREA MAI RAPIDA SI MAI IEFTINA DE NOI INTREPRINDERI.32
V.3. LEGI SI REGLEMENTARI MAI BUNE .33
V.4. EXISTENTA CALIFICARILOR NECESARE .34
V.5. EXTINDEREA ACCESULUI ONLINE .35
V.6. PIATA UNICA .36
V.7. FISCALITATEA SI ASPECTELE FINANCIARE .36
V.8. CONSOLIDAREA CAPACITATII TEHNOLOGICE A INTREPRINDERILOR MICI .37
V.9. SUSTINEREA MODELELOR DE SUCCES DE E-BUSINESS SI A MICILOR SOCIETATI COMERCIALE DE INALTA PERFORMANTA .37
V.10. DEZVOLTAREA UNEI REPREZENTARI MAI BUNE SI MAI EFICIENTE A INTERESELOR INTREPRINDERILOR MICI LA NIVEL NATIONAL .38
CAP. VI. CONCLUZII.39


Extras din referat Cum descarc?

Motto:
"Nu poti invata pe nimeni nimic.
Poti doar sa ajuti oamenii sa descopere."
Galileo Galilei
CAP. I. INTRODUCERE IN STUDIUL IMM-URILOR.
I.1.MOTIVATIA ALEGERII TEMEI
Cele mai importante argumente referitoare la motivul pentru care am ales sa studiem tema legislatiei intreprinderilor mici si mijlocii este faptul ca IMM-urile joaca un rol esential in orice economie, fie ca ne referim la economia nationala sau la cea a Uniunii Europene, iar cunoasterea regulilor si legilor de infiintare, organnizare si guvernare a acestora este un punct forte pentru orice individ al societatii contemporane, cu atat mai mult pentru tinerii economisti. De asemenea, intreprinderile mici si mijlocii reprezinta o sursa de abilitati antreprenoriale, inovare si creare de locuri de munca, iar acestea constituie alte caracteristici ale IMM-urilor menite sa sublinieze importanta studierii modului lor de reglementare legala.
Este binecunoscut faptul ca, in Romania, de altfel ca si in multe alte tari central si est europene, trecerea la economia de piata a insemnat, in principiu, evolutia a doua componente sau directii: in primul rand, asa-numitul proces de privatizare, adica transferul dreptului de proprietate asupra intreprinderilor de la stat la persoane de drept privat, indiferent de metoda care s-a aplicat, si in al doilea rand aparitia unor intreprinderi particulare noi, ca rezultat al unor initiative particulare, independente, care au luat nastere ca urmare a schimbarilor petrecute in unitatile aflate inca in proprietatea statului. Aceste doua cai de evolutie s-au manifestat mai mult sau mai putin simultan, dar in ritmuri diferite, ambele avand insa mari repercusiuni asupra pietei muncii. In timp ce privatizarea a dus la reducerea numarului de locuri de munca, amplificand astfel somajul, mai ales pe termen lung, noul sector particular a creat cea mai mare parte a noilor locuri de munca. 
Avand in vedere faptul ca majoritatea noilor intreprinderi sunt mici si mijlocii, reiese ca acest sector a absorbit cea mai mare parte a fortei de munca disponibilizate si a contribuit, in acelasi timp si la formarea unei noi generatii de patroni si de angajati. 
Pe langa meritul de a fi contribuit la aparitia unui sector privat din ce in ce mai puternic, unele dintre aceste intreprinderi se caracterizeaza printr-o deosebita flexibilitate si capacitate de adaptare la nou, manifestandu-se ca o forta motrice remarcabila a progresului economic in Romania. 
Modul de formare sau de nastere a acestor intreprinderi este unul destul de surprinzator. In timp ce eforturile si resursele se indreptau spre privatizarea si restructurarea intreprinderilor mostenite de la vechiul regim, o 'revolutie tacuta' a avut loc, purtata de mii de intreprinzatori care au luat lucrurile de la zero. Rezultatul acestor initiative a fost impresionant si a facut ca multi factori de decizie si institutii cu rol hotarator sa reconsidere principiile de baza ale conceptiilor lor despre reformele economice, si anume ca, in afara reformelor aplicate de stat de sus in jos si axate pe privatizare si pe transferul de proprietate, ar trebui incurajata si reforma de jos in sus, axata pe adevaratul spirit intreprinzator, cu incurajarea unui sector de intreprinderi mici si mijlocii puternic si dinamic.
Progresul inregistrat de Romania in acest sector pana la aceasta data se datoreaza, fara indoiala, in mare parte, initiativei miilor de mici intreprinzatori care si-au castigat credibilitatea luptand in prima linie pe frontul tranzitiei catre o economie bazata pe piata libera.
I.2.IMPORTANTA STUDIULUI LEGISLATIEI IMM-URILOR
A cunoaste legislatia in vigoare si modul ei de aplicare in orice domeniu de activitate este un lucru necesar pentru oricine, in special pentru economisti. Sectorul intreprinderilor mici si mijlocii prezinta o deosebita importanta din punct de vedere financiar-contabil, justificand astfel un studiu legat de practicile specifice de intocmire si prezentare a situatiilor financiare la aceste intreprinderi.
Asadar, a cunoaste legile referitoare la modul de formare, organizare, clasificare, desfiintare a intreprinderilor mici si mijlocii este un alt element motivant si, indeosebi, important pentru a studia aceasta tema in profunzime.
Un alt argument puternic in considerarea si comensurarea importantei studierii legislatiei intreprinderilor mici si mijlocii il reprezinta si numarul impresionant de astfel de IMM-uri la nivelul Uniunii Europene. Astfel, pe intreg teritoriul Uniunii Europeane extinsa la 27 de tari, exista aproximativ 23 de milioane de intreprinderi mici si mijlocii care asigura in jur de 75 de milioane de locuri de munca si reprezinta 99% din toate intreprinderile.
Asadar, luand in considerare cele afirmate mai sus, sunt evidente interesul nostru pentru studiul aceastei teme cat si pentru importanta acesteia, iar crearea acestui referat este asadar intrutotul si pe deplin indreptatita.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cadrul Legal al IMM-urilor in Romania.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!