Tehnologii de Asigurare a Securitatii Proprietatii

Extras din referat Cum descarc?

Securitatea este capacitatea omului de a se apara impotriva riscurilor amenintarilor si pericolelor externe si interne.
Atunci cand vorbim despre securitate avem in vedere atat securitatea economica, ecologica, informationala, politica, sociala, tehnico-stiintifica, cat si personala , a proprietatii. 
Daca luam in ansamblu securitatea, atunci la baza ei sunt doua elemente principale: omul si proprietatea, deoarece omul este o persoana care detine o anumita proprietate, aceasta fiind constituita din bunuri mobile, imobile si poprietatea intelectuala. Lipsa securitatii persoanei si a proprietatii este egala cu absenta oricarei legaturi dintre eforturile umane si atingerea scopurilor pentru care se depun aceste eforturi.
1. Securitatea fizica este efectuata de catre agentii de paza. 
2. Securitatea tehnica este efectuata cu ajutorul utilajelor tehnice moderne. Acestea fiind clasificate in felul urmator:
sisteme de control al accesului. 
Utilizarea sistemelor de control al accesului permite ingradirea obiectului de accesul persoanelor straine, limiteaza in mod flexibil accesul colaboratorilor in dependenta de ora, data, nivelul de importanta a incaperii, functia colaboratorului.
Cartele magnetice - exista cartele cu banda magnetica LoCo , HiCo si cu inscrieri pe diverse benzi. 
Cartelele cu radiofrecventa fara contact (PROXIMITY) actioneaza de la distanta, de aceea sunt usor de folosit, au o capacitate inalta de trecere. Dispozitivul de citire genereaza raze electromagnetice de o anumita frecventa. La introducerea cartelei in zona de actiune a dispozitivului de citire, aceste raze alimenteaza microschema cartelei prin antena incorporata in cartela. Dupa ce cartela a primit energia necesara pentru actionare, ea transmite la dispozitivul de citire numarul de identificare cu ajutorul impulsului electromagnetic de o anumita forma si frecventa. Chiar daca aceste cartele sunt mai durabile in comparatie cu cele magnetice, acestea sunt destul de costisitoare. Deficientele esentiale ale acestor cartele constau in faptul ca codul poate fi introdus in cartela doar o singura data - la fabricare. 
Cartele cu cod de bare - la fabricarea cartelei este introdus codul de bare, care poate fi acoperit cu material ce devine transparent doar la lumina infrarosie. Citirea se realizeaza in zona de actiune a razelor inflarosii. 
Cheie-breloc "Touch memory" - este o tableta metalica in interiorul careia este introdusa o microschema a dispozitivului de memorare permanent. La atingerea tabletei de dispozitivul de citire, din memoria tabletei in controlor se transmite codul unic al identificatorului. 
Amprenta digitala - accesul dupa amprenta digitala devine tot mai popular datorita simplitatii in utilizare, comoditatii si sigurantei. Desi procentul de identificare gresita negativa constituie circa 3%, eroarea accesului pozitiv constituie mai putin de unul la milion.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnologii de Asigurare a Securitatii Proprietatii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!