Rezolutiunea

Extras din referat Cum descarc?

Abstract:
Never a legal contract is canceled, the innocent being able to choose between contract execution and termination request, the damages, noting that justice required that termination be, according to circumstanc-es, may give the defendant a period of grace.
Romanian private law passed the threshold of a change of sub-stance and material contract is terminated, when the new Civil Code. Therefore, in this paper we present general aspects of termination, will talk about ways to change their termination and by introducing the New Civil Code, and finally we present a case study covering the contract.
1.INTRODUCERE
Niciodata un contract nu se desfiinteaza de drept, partea inocenta avand posibilitatea sa opteze intre executarea contractului si solicitarea rezolutiunii, cu daune-interese, subliniind faptul ca rezolutiunea trebuie ceruta justitiei care, dupa imprejurari, poate acorda paratului un termen de gratie.
Dreptul privat roman a trecut pragul unei schimbari de substanta si in materia rezolutiunii contractului, odata cu adoptarea Noului Cod civil. De aceea, in prima parte a lucrarii am prezentat aspecte generale ale rezolu-tiunii, urmand sa vorbim despre felurile rezolutiunii si schimbarile aduse acestora prin introducerea Noului Cod civil, iar in final am prezentat un studiu de caz avand ca obiect rezolutiunea contractului.
2.ASPECTE GENERALE PRIVIND REZOLUTIUNEA
Rezolutiunea este o cauza de desfiintare a unui contract valid incheiat ca urmare a neexecutarii acestuia . Vechiul Cod civil nu a consacrat texte explicite rezolutiunii, ci doar a dispus ca pentru contractele sinalagmatice, ,, conditia rezolutorie este subinteleasa intotdeaua". Rezolu-tiunea era privita in general ca o sanctiune a inexecutarii culpabile a unui contract sinalagmatic. Noul Cod civil nu a urmat nici teoria nici litera vechii reglementari realizand din rezolutiune o modalitate de desfiintare a oricarui contract, justificata pe unicul motiv al neindeplinirii sale indiferent de vi-novatia debitorului ori de cauza concreta a neexecutarii operatiunii juridice. 
In temeiul art. 1550 ,, rezolutiunea poate fi dispusa de instanta, la cerere, sau, dupa caz poate fi declarata unilateral de catre partea indreptati-ta. De asemenea, in cazurile anume prevazute de lege sau daca partile au convenit astfel, rezolutiunea poate opera de plin drept" .


Fisiere in arhiva (1):

  • Rezolutiunea.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!