Executarea Silită

Extras din referat Cum descarc?

Executarea silita (urmarirea silita) este procedura prin mijlocirea careia creditorul, titular al dreptului recunoscut printr-o hotarare judecatoreasca sau printr un alt titlu executoriu, constrange - cu concursul organelor de stat competente - pe debitorul sau, care nu-si executa de buna voie obligatiile decurgand dintr-un asemenea titlu, de a si le aduce la indeplinire, in mod silit.
Legislatia executionala reglementeaza doua modalitati diferite deexecutare: executarea silita directa si executarea silita indirecta.
Executarea silita este directa atunci cand creditorul tinde sa obtina realizarea in natura a prestatiei care formeaza obiectul obligatiei debitorului, astfel cum aceasta este inscrisa in titlul executoriu, obligatie de a face. Aceasta modalitate de executare mai este cunoscuta si sub denumirea de executare silita in natura. Daca obiectul obligatiei debitorului il constituie un bun determinat, dupa natura bunului, mobil sau imobil, executarea silita directa va fi mobiliara sau imobiliara.
In cazul executarii silite directe imobiliare, executorul judecatoresc este cel
de la locul asezarii bunului. Tot in cadrul aceleiasi modalitati exista si executarea silita directa a obligatiilor de a face sau a nu face ceva care implica faptul personal al debitorului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Executarea Silita.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

. Ghe. Dinu, Adina Pandele-Drept procesual civil-curs universitar, editia a II-aEditura Tipp.Slobozia 2004
2. V. M. Ciobanu s.a., Drept procesual civil. Acte normative esentiale pentru judecatori, avocati, notari publici, consilieri juridici si executori judecatoresti, Bucuresti, Editura Global Lex, 2003. 
3. V. M. Ciobanu, Tratat teoretic si practic de procedura civila. Editia a II-a, Editura "National", 1998 (vol. I si II). 
4. G. Boroi "Codul de procedura civila comentat si adnotat", vol. I, Editura "All Beck", Bucuresti, 2001. 
5. Ion Deleanu, Tratat de procedura civila, vol. 1 si 2, Editia a IV-a, Editura Servo-Sat, Arad, 2004. 
6. Ioan Les, Comentariile codului de procedura civila, Editura "All Beck", 2004, vol. 1 si 2. 
7. M. Tabarca, Drept procesual civil, (doua volume) Ed. "Global Lex", Bucuresti, 2004


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!