Dezbatere Lincoln-Douglas PRO - Adopția ar trebui să fie un drept al cuplurilor de același sex

Extras din referat Cum descarc?

Fiind data motiunea: ,,Adoptia ar trebui sa fie un drept si al cuplurilor de acelasi sex", ma declar PRO tezei mentionate, astfel, imi voi justifica pozitia raportandu-ma la drepturile oamenilor, a copiilor, dar si la beneficiile aduse societatii in urma adoptiilor copiilor abandonati. Aceasta este o motiune de valoare, intrucat se va baza pe modificarea stereotipurilor prezente in societatea noastra, prin evidentierea valorilor sustinute. Pentru a intelege mai bine teza, dar si pozitia mea, voi defini termenii si obiectul valorii. 
Prin urmare, adoptia este procedura legala care stabileste legatura parinte-copil, intre doua persoane ce nu au legaturi de sange, precum si drepturile si obligatiile ce decurg dintr-o astfel de legatura. Conform Legii nr. 273/2004, privind regimul juridic al adoptiei, republicata in anul 2012, dreptul de a adopta revine atat familiilor casatorite (sot si sotie), cat si unei persoanei necasatorite, care obtine atestatul de familie/persoana apta sa adopte. Cuplurile de acelasi sex fac parte din comunitatea persoanelor lesbiene sau gay, adica a acelora cu o orientare sexuala diferita de cea heterosexuala. Fiecare membru al acestui tip de cuplu are drepturi fundamentale, dar care, din pricina orientarii sexuale, sunt adesea suprimate. 
Consider ca aceasta motiune se bazeaza pe mai multe valori, precum: egalitatea intre diferitele tipuri de cupluri, dreptul de a-ti forma o familie, dreptul de a creste intr-o familie, libertatea de a alege. Subiectul va fi dezbatut si sustinut prin legi, statistici si consecinte produse de gandirea sociala actuala.
Cu totii stim ca subiectul ,,Cupluri de acelasi sex" este unul sensibil in intreaga lume. De-a lungul anilor, cetatenii, dar si statul anumitor tari au inteles ca omul este liber sa-si aleaga singur orientarea sexuala si au acceptat ca astfel de cupluri sa aiba aceleasi drepturi ca si cele formate din persoane de sex opus. Dar, din pacate, in Romania nu exista o astfel de abordare. Important de retinut este faptul ca numeroasele cercetari au aratat ca, desi avem libertatea de a alege, asta nu inseamna ca ne decidem in mod constient orientarea sexuala, ci influentati de anumiti factori, precum: biologici, psihologici, culturali si sociali.
Asadar, sunt de acord ca adoptia ar trebui sa fie un drept si al cuplurilor de acelasi sex, sustinand urmatoarele argumente:
1. Cupurile formate din persoane de acelasi sex ar trebui sa aiba aceleasi drepturi, stabilite in Conventia Internationala asupra Drepturilor Civile si Politice, ca si cuplurile formate din persoane de sex opus.
Cuplurile formate din persoane de sex opus au dreptul sa se casatoreasca si sa-si intemeieze o familie, adica sa procreeze sau sa adopte un copil. Doar pentru ca doua persoane de acelasi sex au ales, din diferiti factori, sa fie homosexuale, nu este un motiv intemeiat pentru care aceste drepturi ar trebui sa le fie suprimate. Daca luam fiecare membru al cuplului in parte, acesta este un cetatean al unui stat, ce are drepturi, obligatii si care poate procreea un copil, bineinteles, cu ajutorul unei persoane de sex opus. Asadar, oricare ar fi tipul cuplurilor, de lesbiene sau gay, unul dintre acestia poate aduce pe lume un copil prin insamantare artificiala, in cazul femeilor, sau prin apelarea unei mame sorogat, in cazul barbatilor. Dar, cu toate acestea, persoanele in cauza isi doresc sa dea o sansa copiilor ce au fost abandonati de familiile heterosexuale. Cu alte cuvinte, si acestora ar trebui sa li se ofere dreptul de a-si creea o familie prin adoptarea unui copil.


Fisiere in arhiva (1):

  • Dezbatere Lincoln-Douglas PRO - Adoptia ar trebui sa fie un drept al cuplurilor de acelasi sex.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!