Violenta

Extras din referat Cum descarc?

"Violenta domestica este o amenintare sau provocare, petrecuta in prezent sau in trecut, a unei raniri fizice in cadrul relatiei dintre partenerii sociali, indiferent de statutul lor legal sau de domiciliu. Atacul fizic sau sexual poate fi insotit de intimidari sau abuzuri verbale; distrugerea bunurilor care apartin victimei; izolarea de prieteni, familie sau alte potentiale surse de sprijin; amenintari facute la adresa altor persoane semnificative pentru victima, inclusiv a copiilor; furturi; controlul asupra banilor, lucrurilor personale ale victimei, alimentelor, deplasarilor, telefonului si a altor surse de ingrijire si protectie".
La baza violentei se afla starea societatii in care traim ,in care exista inegalitate si ierarhii: sefi si subaltern, bogati si saraci, puternici si slabi,adulti si copii. Pornind de la aceasta, societatea considera ca cei puternici ,pot si trebuie sa aplice forta ,ca exista dreptul celui mai puternic la violenta (in familie ,impotriva copilului, femeii, persoanei in etate sau cu handicap).Dreptul celui puternic sta la baza oricarei violente,insa aceasta nu ofera o explicatie clara de ce victime ale violentei in familie devin in special fetele si femeile.
Orice actiuni premeditate de oridin fizic, sexual ,psihologic sau economic al unui membru al famiiei fata de alt membru al familiei, daca aceste actiuni incalca drepturile si libertatile constitutionale ale membrului familiei ca om si cetatean si cauzeaza prejudiciu moral si prejudiciul sanatatii lui fizice si psihice . Actiunile premeditate cu character fizic si sexual sunt considerate elemente constitutive ale infractiunilor criminale corespunzatoare. 
Violenta conjugala este un comportament nedorit si agresiv, amenintator, sau cu caracter sexual, care este folosit pentru a tine sub control o persoana in cadrul unei relatii. Violenta conjugala are loc intre soti, sotii divortati, rude, parinti si copii, precum si intre oamenii care isi dau intalniri unii altora. Violenta conjugala pote avea loc acasa, la serviciu, la piata sau oriunde.
Violenta fizica si agresiunea sexuala nu suntsingurele forme ale violentei conjugale. Deasemenea, intimidarea amenintarile si relatiile sexual fortate (chiar intre doi oameni casatoriti) pot fi considerate violent conjugala. Unele femei sunt de parere ca cele mai insuportabile forme de violenta sunt abuzul psihologic si amenintari cu folosirea violentei.
Violenta conjugal reprezinta o serie de comportamente violente comise de catre unul dintre parteneri cu scopul de a cauza daune, de a domina sau de a mentine controlul asupra celuilalt partener. Violenta se caracterizeaza prin comportament violent si abuz sexual, forme de abuz fizic, psihologic si verbal, inclusive, dar si fara a se limita la : amenintare, intimidare, izolare, sau control financiar. 
Violent presupune utilizarea puterii de orice natura pentru a leza integritatea fizica, psihica 
Hartuirea domestica se poate intampla oricui fara a tine cont de varsta, statut economic, rasa sau backgroud educational.El isi cere scuze si promite ca nu o sa se mai repete; tie iti este frica sa-l crezi, asteptandu-te la un viitor episod agresiv. Mania izbucneste cand te astepti mai putin, cuvinte dureroase sunt aruncate la intamplare, uneori fiind insotite de agresiuni fizice. 
Familia care constituie un teren de manifestare a violentei domestice devine mai putin transparenta si deschisa mediului social imediat: familia largita, vecinii, prietenii, colegii. Este evidenta izolarea sociala a acestor familii. Ele capata o stigma in ochii celorlalti si in acelasi timp un sentiment de stigma si culpa care le face sa se izoleze. 
Sotul violent nu doreste ca sotia lui sa intretina relatii sociale in cadrul carora sa-si poata marturisi suferinta si eventual sa poata primi un sprijin.
Pe de alta parte, barbatii violenti au ca si caracteristici de personalitate lipsa abilitatilor si a bucuriei de a comunica. Pentru partenerii violenti, a comunica, in mediul intim al caminului, devine mai mult un prilej de a-l ataca verbal pe celalalt, in vreme ce, la locul de munca ramane o rutina de relationare superficiala cu ceilalti, un rol jucat in limitele orelor de serviciu.
Violenta domestica se poate intampla oricui, insa, de cele mai multe ori, barbatii abuzeaza de partenerele lor de viata. Violenta domestica, intalnita si cunoscuta si sub numele de abuz domestic are loc intre partenerii unei relatii. Ea ia mai multe forme incluzand constrangerea, amenintarea, izolarea, abuzul fizic, emotional si sexual. 
In lipsa ajutorului si a suportului, abuzul va continua si se va inrautati. Cel mai bine este sa intelegi optiunile pe care le ai si sa iei masuri cat mai urgent; nici o persoana nu are dreptul sa fie abuzata.


Fisiere in arhiva (1):

  • Violenta.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!