Tipologia investigării ADN

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Descoperirea acidului dezoxiribonucleic (A.D.N.) a condus la intelegerea conceptului de ereditate si, utlerior la identificarea, prin decodarea informatiilor genetice pe care molecula de A.D.N. le are in componenta. Aceasta are structura moleculara si este continuta de toate celulele vii ale organismelor. Singurele celule din corpul uman fara A.D.N. sunt globulele rosii prezente in sangele uman. Totusi, sangele, este compus nu numai din hematii, ci si din alte elemente celulare, care nu pot fi separate decat prin procedee de laborator, posibilitatea ca la locul infractiunii sa nu se gaseasca celule purtatoare de A.D.N. fiind nula.

Sub raportul valorii de identificare, specialistii geneticieni clasifica urmele biologice in 3 categorii:

- Probe cu inalt grad de precizie in identificarea profilului A.D.N. cum ar fi sangele, lichidul seminal care, chiar daca nu contine sperma, are suficient material pentru efectuarea analizelor A.D.N., saliva

- Probe cu potential in definirea profilului A.D.N. cum ar fi fluidul vaginal, secretiile nazale, parul, bucati de carne, celule ale pielii, urina, parti din corp, oase.

- Probe cu potential in analizele A.D.N. mitocondrial sunt orice probe care nu se preteaza la alte analize, acestea pot fi analizate prin analizele A.D.N. mitocondriale.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tipologia Investigarii Adn.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
4/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
1 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
457 cuvinte
Nr caractere:
2 557 caractere
Marime:
11.43KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Criminologie
Tag-uri:
A.D.N, celule, ptofilului
Predat:
la facultate
Materie:
Criminologie
Sus!