Probleme Procesuale si de Drept Comparat privind Contrabanda

Extras din referat Cum descarc?

1. ASPECTE DE DREPT COMPARAT
1.1. SISTEMUL DE DREPT FRANCEZ
Legislatia franceza considera contrabanda drept un delict de clasa I-a sau a II-a, iar contrabanda calificata un delict de casa a III-a.
Cod Vamal francez rezerva un numar de zece articole (art. 412- art. 422) actelor de contrabanda.
In esenta, contrabanda consta intr-o activitate ilicita prin care marfurile scapa de sub autoritatea efectiva a serviciilor vamale.
Incadrarea delictelor de contrabanda in clasa I-a, a II-a sau a III-a, se face dupa cum marfurile care formeaza obiectul material al contrabandei sunt libere sau puternic taxate, sau dimpotriva sunt interzise la import sau export.
Codul Vamal francez face distinctie intre contrabanda la importuri si cea la exporturi. Astfel, orice introducere pe teritoriul vamal intr-un mod ilegal constituie import de contrabanda. Exista delict de contrabanda si atunci cand importul este realizat pe cale legala inchisa insa temporar traficului international.
Evitarea birourilor de vama fara autorizatia serviciului vamal constituie deasemenea contrabanda.
Contrabanda pe cale maritima se produce prin acostarea navelor in afara porturilor si descarcarea frauduloasa a marfurilor.
Fapta de aterizare in afara aeroporturilor vamale constituie contrabanda. La fel, orice descarcare de marfuri, precum si toate transbordarile frauduloase sunt apreciate ca import de contrabanda.
Este considerata, prin asimilare, contrabanda de importuri sustragerea de marfuri, odata cu vizita serviciului vamal prin utilizarea mijloacelor de disimulare. 
In ceea ce priveste contrabanda la export pe cale terestra, acesta consta in realizarea de exporturi in afara birourilor vamale.
Constituie contrabanda de exporturi pe cale maritima, scoaterea din port fara manifest si imbarcarea frauduloasa a marfurilor in incinta porturilor sau pe coaste.
Cat priveste contrabanda la export pe cale aeriana, constituie fapte de contrabanda declararea in afara aeroporturilor vamale a unei aeronave avand directia spre strainatate.
In temeiul art. 415 Cod Vamal francez este considerat delict de clasa I contrabanda savarsita de un grup de trei pana la sase indivizi.
Legislatia vamala franceza (art. 416) considera delict de clasa a III-a contrabanda calificata, adica savarsita de mai mult de sase indivizi sau trei sau mai multi intrebuintand oricare ar fi numarul faptuitorilor un vehicul cu tractiune animala sau mecanica, o nava sau o ambarcatiune maritima ori un vapor fluvial.


Fisiere in arhiva (1):

  • Probleme Procesuale si de Drept Comparat privind Contrabanda.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!