Minorul - pradă traficului de persoane

Extras din referat Cum descarc?

Am ales aceasta tema deoarece, intr-o zi, asteptand metroul, doua persoane vorbeau despre un copil care a ajuns pe mana traficantilor, preluandu-i organele. Auzind spusele doamnelor, m-a cuprins o stare de neliniste, imaginandu-mi prin ce clipe a trecut acel copil, prin ce traume de nedescris trec copiii care cad prada traficantilor de persoane.
Tot mai des, in zilele noastre, citim, auzim, vedem la televizor multe cazuri care fac trimitere la traficul de persoane, prezentand lumea de care toti ne ferim, o lume in care banii primeaza, iar oamenii fara scrupule fac orice le sta in putinta pentru a-i face.
Consider ca, principalele cauze care faciliteaza traficul de persoane minore sunt strans legate de conditiile de mediu in care ei locuiesc, dar si de relatiile pe care acestia le au cu familia.
Educatia este una dintre principalele cauze ale traficului de persoane minore. Familia care are un nivel de educatie precar, nu dispune de informatiile care pot ajuta la prevenirea situatiilor in care proprii copii ar fi o momeala perfecta pentru oamenii cu intentii rele asupra lor. Pe langa faptul ca scoala ajuta la dezvoltarea bagajului de cunostinte a unui individ, aceasta ofera informatii despre tot felul de subiecte care ar ajuta la evitarea posibilelor riscuri la care sunt expusi copii. 
Saracia, este si ea un mediu favorizant, afectand intreaga familie. Membrii familiei sunt presati sa accepte orice mijloc prin care sa-si asigure un trai decent. 
Daca parintii nu isi rapesc putin din timpul liber pentru a petrece cateva minute alaturi de copilul lor pentru a-l asculta, pentru a se juca impreuna, pentru a afla cum i-a fost ziua, pentru a-l sprijini, copilul va cauta un inlocuitor al familiei pentru a primi afectiunea si suportul de care aceasta are nevoie. Uneori copilul cade prada unor posibili traficanti.
,,Traficul de minori reprezinta una dintre cele mai grave forme de violare a drepturilor copiilor, care pune in pericol viata precum si dezvoltarea si viitorul copiilor. Aceasta presupune controlarea si exploatarea copiilor altora sau a propriilor copii cu scopul de a obtine foloase finaciare. In general, copii sunt exploatati cu scopul de a fi folositi la muncile casnice sau agricole, la cersit, la furat, cu scopul de a fi exploatati sexual, pentru a fi dati ilegat spre adoptie sau pentru transplant de organe. O alta forma grava de exploatare o reprezinta copiii recrutati fortat ca sa serveasca drept soldati in zonele conflictuale sau ca sclavi sexuali. '' (Anghel, L., (2013), ,,Asistenta si reintegrarea a victimelor traficului de persoane'', Edit. Universitatii din Bucuresti, Bucuresti, pag 60).
,,Recrutarea se realizeaza de catre un recrutor care poate fi ,,independet''(individ) sau o firma cu profil aparent de impresariat artistic sau de plasare a fortei de munca in strainatate. Fetele sunt recrutate de obicei din baruri, cafenele, cluburi, discoteci, prin retele ,,particulare'' in familii si in cercuri de prieteni, agentii care ofera locuri de munca sau pentru studii in strainatate.'' (Buzducea, D., (2010), ,,Asistenta sociala a grupurilor de risc'', Editura Polirom, Iasi, pag 556) 
Romania este si ea una dintre tarile din care persoanele pleaca pe meleaguri straine in cautarea unui trai mai bun. Unele dintre ele reusesc, iar altele, din nefericire cad in plasa traficantilor de persoane care le ofera sperante false.
In multe dintre cazuri, traficantul asteapta ca victima sa prinda incredere in el, iar acestia cauta persoane care trec printr-un impas finaciar sau sentimental, fiind vulnerabile si usor de influentat.
,,Cea mai utilizata metoda de convingere este denumita de specialisti ,,loverboy''. Victimele au fie sentimente de iubire fata de traficanti si atunci sunt dispuse sa faca mai multe compromisuri, fie au mare incredere in acesta si ignora unele aspecte care ar putea constitui semne de alarma.'' (Anghel, L., (2013), ,,Asistenta si reintegrarea a victimelor traficului de persoane'', Edit. Universitatii din Bucuresti, Bucuresti, pag 63).


Fisiere in arhiva (1):

  • Minorul - prada traficului de persoane.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

o Anghel, L., (2013), ,,Asistenta si reintegrarea a victimelor traficului de persoane'', Edit. Universitatii din Bucuresti, Bucuresti, pag 60,
o Buzducea, D., (2010), ,,Asistenta sociala a grupurilor de risc'', Editura Polirom, Iasi, pag 556, 
o Anghel, L., (2013), ,,Asistenta si reintegrarea a victimelor traficului de persoane'', Edit. Universitatii din Bucuresti, Bucuresti, pag 63, 
o Anghel, L., (2013), ,,Asistenta si reintegrarea a victimelor traficului de persoane'', Edit. Universitatii din Bucuresti, Bucuresti, pag 71-72,
o Garbulet, I., (2010)., Edit. Universul juridic, pag 287,
o Buzducea, D.,(2010), ,, Asistenta sociala a grupurilor de risc'', Editura Polirom, Iasi, pag. 560.


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!