Ecstasy si Efectele Sale

Extras din referat Cum descarc?

ECSTASY
cstasy
Numele sau stiintific este de 3,4-metilendioximetamfemina si apartine familiei feniletilaminelor. Este cunoscut si ca MDMA, cristal. Daca consumi sau te gandesti sa consumi, aceste informatii te-ar putea interesa. 
Ce este Ecstasy? Ecstasy este unul dintre cele mai periculoase droguri care ameninta tinerii din ziua de astazi si este o substanta chimica sintetica.
Alte denumiri: MDMA, numit in jargon si "ADAM", "hamburgeri", "biscuiti de disco", "Porumbei ai dragostei", este un drog sintetic si psihoactiv (modificarea starii de constiinta) cu proprietati inrudite cu cele ale amfetaminei si halucinogenelor. Structura moleculara a ecstasy-ului este similara cu cea a MDA-ului iar unul din efectele consumului de ecstasy este leziunea unor zone ale creierului.
rezentare
Acest drog a fost folosit pentru prima oara de in 1914 ca un inhibitor al apetitului, apoi ca adjuvant in psihoterapie, iar in anii `70-`80 a ajuns pe strazi. S-a interzis in 1985. Este considerat ca prioritatea numarul in controlul drogurilor, impreuna cu alte narcotice precum heroina, cocaina si LSD-ul.
Impuritati periculoase: Ecstasy este considerat periculos si datorita faptului ca nu se pot controla substantele pe care le contine, caci fabricantii acestui drog gasesc greu ingredientele necesare si amesteca aditivi de substitutie, rezultand amestecuri toxice foarte periculoase cu efecte necunoscute. MDMA este adesea disponibil sub forma de tablete sau cristal, se poate gasi si sub forma de pulbere sau in capsule. Este vandut de obicei in cluburi, in timpul concertelor rock sau la petrecerile adolescentilor sau studentilor sub forma de pastile. Se mai poate consuma sub forma de praf (pudra), uneori inhalata sau fumata si rareori injectata. Sunt comercializate si sub forma de amestecuri ce contin adaosuri de cafeina, amfetamina sau LSD.
Aditivi
Atat proportiile cat si tipurile de aditivi folositi pentru a reduce MDMA-ului variaza in timp si depind de diversi factori care influenteaza piata ilegala a acestei substante. Mai jos sunt prezentati cativa aditivi care se gasesc in amestec cu MDMA sau care inlocuiesc MDMA-ul:
- Alte stimulente: cafeina, amfetamina si alti derivati amfetaminici (methilona, PMA, ).
- Analgezice: paracetamol si fenacetina.
- Piperazinele: in principal, mcpp.
- Altele: Buflomedil, dextrometorfan piperonal, (DXM), sare, zahar, etc.
Proprietati
- Efecte: MDMA actioneaza in principal asupra neurotransmitatorului serotonina: induce o usoara modificare a constiintei caracterizata printr-o amplificare si intensificare a sentimentelor, sentimente de apropiere a celor din jur, incredere si empatie, sentimente de respect de sine, bunastare si fericire, stare de dezinhibitie, euforie, energie sau de liniste sufleteasca si de nevoie de prietenie, crestere a nevoii de a comunica cu ceilalti, crestere a aprecierii pentru muzica si de alterare a perceptiilor senzoriale, dorinta de a imbratisa si saruta pe cei din jur 
- Asimilare: Dupa ingestie, efectele ar putea sa apara dupa 20- 90 de minute. Dupa acest interval de timp, primele efecte apar mai mult sau mai putin brusc (,,efecte marite") pentru 5-20 minute, pentru ca apoi sa urmeze un interval de timp cu efecte reduse care dureaza aproximativ 2-3 ore.
- Durata: efectele dureaza de obicei aproximativ 4 pana la 6 ore, intotdeauna in functie de doza si persoana. Atunci cand se consuma o doza suplimentara, efectele se mentin de obicei pe parcursul a cateva ore si pot fi mentinute cu doze ulterioare, care, in general, nu afecteaza intensitatea experientei, dar care extind si maresc gravitatea efectelelor secundare. 
Efectele utilizarii acestui drog sunt asemanatoare cu cele rezultate in urma folosirii amfetaminelor sau a cocainei:
Efecte si riscuri psihice:
- confuzie, depresie;
- tulburari ale somnului, dorinta puternica de a utiliza droguri;
- sentimente de frica si paranoia (iluzia ca este urmarit/observat)
- efect general calmant;


Fisiere in arhiva (1):

  • Ecstasy si Efectele Sale.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!