Creștinismul și islamismul

Extras din referat Cum descarc?

Sfarsitul antichitatii, scrie Hugh Trevor-Roper, caderea definitive a marii civilizatii mediteraneene a Greciei si a Romei constitue una din problemele cele mai importante ale istoriei europene. Nu exista un consens privind cauzele si nici macar data inceputului declinului. Tot ce se poate constata este un proces lent, fatal, aparent ireversibil care pare sa inceapa in Europa Occidentala in secolul al V-lea.
Printre cauzele decaderii Imperiului si prabusirii lumii antice s-a invocat crestinismul; mai exact promovarea lui la rangul de religie oficiala in stat. Hotararea lui Constantin de a adopta crestinismul si de a construi o noua capitala pe tarmul Bosforului a facut posibila pastrarea culturii clasice greco-latine. Dar, desigur, aceste urmari benefice ale crestinarii Imperiului le scapau contemporanilor. In august 410, Alaric, comandantul gotilor(el insasi crestin, dar adept al ereziei lui Arius) a capturat si a jefuit Roma, masacrand o parte din populatie. Vestea a zguduit Imperiul de la un capat la altul. Asa cum era de prevazut elita religioasa si mediile culturale  si politice ale paganismului au explicat acest dezastru fara precedent prin abandonarea religiei romane traditionale si prin adoptarea crestinismului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Crestinismul si Islamismul.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!