Creștinismul

Extras din referat Cum descarc?

Pavel din Tars 
N-a fost un apostol, ci un cetatean roman evreu, care nu l-a cunoscut pe Isus. Convertit, el a devenit cel mai infocat si plin de varna aparator al sau. Era vazut pretutindeni, in Siria, in Asia Mica, unde vorbea despre Isus si a fondat comunitat de credinciosi.

Un Dumnezeu mort si inviat
Crucificarea apare deseori in arta crestina. Cu toate acestea, crestinii cred si in invierea lui Cristos. " Era mort si a inviat " spun discipolii sai, care au pornit pe drumurile imperiului roman pentru a aduce lumii Vestea cea Buna. ( Fresca de Giotto, Padova, 1303).

Patru Evanghelii

Isus Cristos, Mesia, este reprezentat in mijlocul a patru evanghelisti, cei care au scris Evangheliile . Fiecare este reprezentat prin tr-un simbol: Matei printr-un om, Luca printr-un taur, Marcu printr-un leu, Ioan printr-un vultur.

La Vatican

Bazilica Sfantul Petru ( secolul 16-lea), cu celebrul sau dom, este o capodopere a artei religioase, la fel ca alte mii de biserici, sculpturi si tablouri in Europa. In secolul al 4-lea Roma institutia Bisericii, dupa modelul curtii imperiale romane. O conduce Papa, episcopul Romei, ales de cardinali. Cardinalii si episcopii din toate tarile lumii catolice sunt numiti de Papa. Episcopii se afla in fruntea diocezelor, ei numesc preotii insarcinati cu conducerea parohiilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Crestinismul.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!