Conștiința în Sfânta Scriptură

Cuprins referat Cum descarc?

Cuprins 2.
Lista abrevierilor 3.
Introducere 4.
Cap. I. Despre constiinta in general 5.
Cap. II. Constiinta in sfanta scriptura 
Incheiere 
Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

LISTA ABREVIERILOR
1. Abrevieri tehnice
ARC -Arhiepiscopia romano-catolica
BOR -Biserica Ortodoxa Romana
asist. univ. - asistent universitar
cap. - capitol
cf. - confrunta
dr. - doctor
ed. - editura
lb. - limba 
p. - pagina
vol. - volumul
V.T. -Vechiul Testament
2. Abrevieri biblice
1 Cor. -
2 Cor. -
Evr. -
Fac. - Cartea Facerii
Filip. -
Ier. -Ieremia 
Int. -Cartea Intelepciunii
Lc. - Evanghelia dupa Luca
Mt. - Evanghelia dupa Matei
Ps. - Psalmii
1Pt. -
Qoh. -
1Reg. -
Rom. -
1Tim. -
2Tim. -
INTRODUCERE
Privind ca norme obiective ale moralei preceptele morale pot fi asemanate cu niste semn de circulatie care indica sensul pe care calatorul trebuie sa-l aleaga pentru a putea ajunge la destinatie. Dar trebuie stiut ca este nevoie de un simt al perceperii semnelor si al orientarii chiar si acolo unde nu mai sunt semne -deoarece nu este suficienta existenta indicatoarelor -si acest simt este acea facultate morala care spune in mod subiectiv lumii ceea ce este bine si ceea ce este rau, si care-i reveleaza acesteia obligatia sa morala.
Constiinta morala este cea mai apropiata norma a moralitatii, pentru ca ea aplica principiile moralei cazurilor practice ale vietii si ea lucreaza in interiorul nostru. In viata morala a oamenilor un rol covarsitor il are constiinta morala deoarece de la corecta si normala ei functionare atarna moralitatea lor. Este important atat pentru societate cat si pentru sanatatea morala a individului cultivarea constiintei si tinerea ei in stare sanatoasa. Constiinta este dovedita prin consimtamantul universal al omenirii si prin existenta ei faptica de aceea existenta acestei facultati a omului este superfluu a o dovedi.
In zilele noastre doctrina constiintei trezeste o atentie mereu sporita desi in anii ce au urmat Conciliului Vatican II a trezit un interes moderat.
Este problematica situatia in care am apela constant la constiinta deoarece opozitia fata de stat si de legile sale se exprima in numele constiintei, tot in numele ei omul se poate opune statului si legilor sale, si tot in numele ei se resping traditiile si directivele bisericii. Deci se incearca o ,,emancipare" a constiintei considerand ca ea nu este tinuta sa dea seama altora si sa fie judecata de ei, putandu-se ajunge usor la iluzia ca normele ar fi lucruri pentru minori in timp ce constiinta ii priveste pe cei majori.


Fisiere in arhiva (1):

  • Constiinta in Sfanta Scriptura.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!