Utilizarea Programului de Contabilitate ContabSQL

Extras din referat Cum descarc?

La deschiderea programului Contab SQL, utilizatorul vede pe ecran o fereastra in care apar campurile: 
" Nume utilizator 
" Parola 
" Firma
La prima deschidere, programul foloseste utilizatorul implicit Contab, fara a fi necesara o parola si firma implicita Exemplu. Apasand butonul Conectare, din aceasta fereastra, utilizatorul este introdus in program si poate selecta unul din meniurile principale, afisate in partea superioara a ecranului: Administrare, Contabilitate, Gestiune, Mijloace Fixe, Salarii, Contracte, Diverse, Ajutor.
Selecteaza meniul Administrare si vei vedea componentele sale:
- Date societate
- Societati
- Schimbare luna
- Schimbare utilizator sau societate
- Curs valutar
- Despre Contab SQL
- Iesire
Daca utilizezi pentru prima data programul Contab SQL sau vrei sa incepi activitatea de evidenta contabila pentru o noua societate, trebuie sa-ti definesti mediul de lucru parcurgand o procedura cu 6 pasi. 
Pasul 1: defineste societatea pentru care vei procesa datele contabile. Deschide meniul Societati, apasa butonul Adauga, aflat in partea de jos a ecranului si poti introduce numele logic (scurt) al societatii, care contine numai litere A-Z si cifre 0-9 (nu se pot introduce spatii in numele scurt, folositi caracterul _). Numele complet al societatii NU se introduce in aceasta sectiune de lucru.
Ex: SC Ariana Plant S.R.L. se va introduce Ariana sau Plant sau APL.
In acelasi mod, in aceasta sectiune, poti defini un numar nelimitat de societati pentru care se face prelucrarea datelor contabile
Pasul 2: selecteaza firma, utilizatorul si luna de incepere a activitatii.
Pentru aceasta deschide meniul Schimbare utilizator sau societate si in campul Firma alege societatea Ariana in loc de societatea Exemplu, care a aparut implicit. Apoi apasa butonul Conectare. La prima accesare a societatii programul va solicita introducerea lunii de la care se incepe culegerea datelor.
Tot aici se poate schimba si utilizatorul (daca exista mai multi utilizatori care folosesc programul). Se alege utilizatorul dorit si societatea dorita si apoi se apasa butonul Conectare.
Ex: Daca utilizatorul X lucreaza in societatea A, iar utilizatorul Y vrea sa lucreze in societatea B, atunci in campul utilizator alege Y si in campul Firma B si apoi apasa butonul Conectare.
Pasul 3: deschide meniul Date societate pentru a modifica / intoduce datele complete ale societatii. La deschidere, in partea stanga a ecranului vezi o lista cu urmatoarele campuri: Nume societate, Adresa, Autorizatie alcool, Cod fiscal, Cont bancar, Judet, Registrul Comertului. In partea dreapta sunt afisate campurile: Parametru, Nume, Valoare.
Modificarea/introducerea valorii oricarui camp se face prin pozitionarea pe camp in lista din stanga, apoi apasand butonul Modifica, campul Valoare din dreapta devine activ si in el poti introduce sau modifica valoarea campului.
Ex: Pentru societatea Ariana, la care a fost introdus doar numele scurt in sectiunea Societati, aici va putea fi introdus numele complet; te pozitionezi pe campul Nume Societate, apesi butonul Modifica si laValoare completezi: S.C. Ariana Plant S.R.L.


Fisiere in arhiva (1):

  • Utilizarea Programului de Contabilitate ContabSQL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!