Studiu de caz audit extern

Extras din referat Cum descarc?

Compania noastra a fost infiintata in anul 1990 si este o persoana juridica romana avand forma juridica de societate pe actiuni cu sediull in Romania, in Bucuresti, Bulevardul Bucurestii Noi, numarul 43, Sector 1. 
Este inregistrata la Oficiul Registrului Comertului Municipiului Bucuresti cu numarul J40/1055/1991 din 14.03.1991.
Codul de inregistrare fiscala este R1558642 din 09.12.1992.
Obiectul de activitate principal :productia de tesaturi din bumbac si din fire tip bumbac:-"Proiectarea, teserea, finisarea si comercializarea de tesaturi din fibre si din fire naturale, sintetice, chimice si amestec sub forma de metraj si confectii, echipamente de lucru si protectie, decoratiuni, activitate de import export".
Veniturile din vanzarea produselor finite sunt realizate din vanzari in tara si la export.La export, o mare parte din venituri sunt realizate in lohn.
Cu un efectiv de peste 500 angajati, Textila Dacia S.A produce o gama larga de: textile - lejerii pat din bumbac. Produsele si serviciile noastre au ca piata principala de desfacere Europa de Vest. 
Clientii nostri sunt firme importante de pe plan local si national.    Personalul nostru e pregatit in mod constant in traininguri organizate de companie. 
Societatea nu are filiale , intreprinderi asociate sau participatii in alte societati.
Bucurandu-ne de o reputatie foarte buna in randul clientilor nostri, suntem siguri ca produsele si serviciile companiei noastre va vor oferi o satisfactie garantata.
Vom fi cu siguranta un sprijin real in cresterea afacerii dumneavoastra.
3.Studiu de caz 
CONTRACT DE AUDIT FINANCIAR 
SI CERTIFICARE A BILANTULUI CONTABIL
Intre Societatea Comerciala de expertiza contabila SC COTAROM CONSULT SRL
cu sediul in Calea Plevnei,nr.141,Sector 6 Bucuresti, telefon 0212200567,fax 0212200567,reprezentata prin Neagu Anette si Dumitru Marin, in calitate de Experti Contabili si Auditori inscrisa in Tabloul Corpului de Experti Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, cu certificat de membru nr. 7455514 SI 7795412denumita in prezentul contract prestator si Societatea Comerciala SC TEXTILA DACIA SA cu sediul in Bucuresti, Bulevardul Bucurestii Noi,Numarul 43, Sector 1, telefon 021456793,reprezentata prin Marinache Cristina,in calitate de Director General, denumita in prezentul contract beneficiar, in baza art 13 din ordonanta Guvernului nr 65/1994, aprobata prin Legea nr 42 /1995 s-a incheiat urmatorul contract:
Art 1 Societatea Comerciala SC COTAROM CONSULT SRL in calitate de auditor, se obliga ca in baza art 6 si 7 din Ordonanta guvernului nr 65/1994 sa procede la examinarea profesionala sistematica a activitatilor financiar-contabile si la exprimarea unor opinii responsabile asupra fidelitatii imaginii data de conturile anuale ale societatii(bilant,cont de profit si pierdere,anexe).
a) In scopul ameliorarii calitatii si utilizarii informatiilor financiar contabile, auditul se 
va aplica in cursul anului la principalele sase cicluri ale activitatii unitatii profesionale  
si anume: cumpararile, imobilizarile,stocurile,trezoreria si fluxul de numerar.
b) Opinia auditorului cu privire la conturile anuale va fi prezenta in Raportul de audit 
si se va sprijini pe rezultatele activitatii desfasurate in cursul anului, prezentate in 
anexe, din care nu pot lipsi referiri concrete cu privire la:
- operatiile legate de inregistrarea sau modificarea capitalului social sau al 
patrimoniului propriu al regiei;
- inventarieirea patrimoniului si modul de valorificare a rezultatelor acesteia si faptul ca rezultatele inventarierii sunt cuprinse in bilantul anual;
- organizarea gestiunilor de valori materiale, precum si a evidentelor analitice si sintetice a elementelor patrimoniale;
- tinerea corecta si la zi a contabilitatii;


Fisiere in arhiva (1):

 • Studiu de caz audit extern.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!