Standarde Interenationale de Contabilitate

Extras din referat Cum descarc?

Obiectivul acestui Standard este de a prescrie baza pentru prezentarea situatiilor financiare generale, pentru a asigura comparabilitatea atat cu situatiile financiare ale entitatii pentru perioadele precedente, cat si cu situatiile financiare ale altor entitati. Pentru a realiza acest obiectiv, acest Standard prevede considerente generale pentru prezentarea situatiilor financiare, recomandari penru structura acestora si cerinte minime privind continutul lor.
Arie de aplicativitate:
Acest Standard trebuie aplicat la prezentarea tutor situatiilor financiare generale intocmite si prezentate in conformitate cu Standardele Internationle de Raportare Financiara.
Situatiile financiare cu scop general sunt acelea menite sa satisfaca nevoile utilizatorilor care nu sunt in situatia de a cere rapoarte adaptate nevoilor lor specifice de informatii. Situatiile financiare cu scop general sunt acelea care sunt prezentate separat sau in cadrul altui document public, cum ar fi raportul anual. Acest Standard nu se aplica structurii si continutului situatiilor financiare interimare simplificate.
Acest Standard se aplica in egala masura tuturor entitatilor, chiar daca au nevoie sa pregateasca sau nu situatii financiare consolidate sau situatii financiare individuale.
Acest Standard utilizeaza o terminologie corespunzatoare entitatilor cu scop lucrativ, inclusiv entitatilor din sectorul public. Entitatile non-profit din sectorul privat, public sau guvernamental care urmaresc aplicarea acestui Standard ar putea fi nevoite sa modifice descrierile utilizate pentru anumite elemente-randuri din situatiile financiare si pentru situatiile financaire ca atare.
Scopul situatiilor financiare 
Situatiile financiare sunt o reprezentare structurata a pozitiei financiare si a performantei financiare a unei entitati. Obiectivul situatiilor financiare generale este de a oferi informatii


Fisiere in arhiva (1):

  • Standarde Interenationale de Contabilitate.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!