Standarde Interenationale de Contabilitate

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Obiectivul acestui Standard este de a prescrie baza pentru prezentarea situatiilor financiare generale, pentru a asigura comparabilitatea atat cu situatiile financiare ale entitatii pentru perioadele precedente, cat si cu situatiile financiare ale altor entitati. Pentru a realiza acest obiectiv, acest Standard prevede considerente generale pentru prezentarea situatiilor financiare, recomandari penru structura acestora si cerinte minime privind continutul lor.

Arie de aplicativitate:

Acest Standard trebuie aplicat la prezentarea tutor situatiilor financiare generale intocmite si prezentate in conformitate cu Standardele Internationle de Raportare Financiara.

Situatiile financiare cu scop general sunt acelea menite sa satisfaca nevoile utilizatorilor care nu sunt in situatia de a cere rapoarte adaptate nevoilor lor specifice de informatii. Situatiile financiare cu scop general sunt acelea care sunt prezentate separat sau in cadrul altui document public, cum ar fi raportul anual. Acest Standard nu se aplica structurii si continutului situatiilor financiare interimare simplificate.

Acest Standard se aplica in egala masura tuturor entitatilor, chiar daca au nevoie sa pregateasca sau nu situatii financiare consolidate sau situatii financiare individuale.

Acest Standard utilizeaza o terminologie corespunzatoare entitatilor cu scop lucrativ, inclusiv entitatilor din sectorul public. Entitatile non-profit din sectorul privat, public sau guvernamental care urmaresc aplicarea acestui Standard ar putea fi nevoite sa modifice descrierile utilizate pentru anumite elemente-randuri din situatiile financiare si pentru situatiile financaire ca atare.

Scopul situatiilor financiare

Situatiile financiare sunt o reprezentare structurata a pozitiei financiare si a performantei financiare a unei entitati. Obiectivul situatiilor financiare generale este de a oferi informatii

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Standarde Interenationale de Contabilitate.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
2 474 cuvinte
Nr caractere:
13 890 caractere
Marime:
21.57KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Contabilitate
Tag-uri:
contabilitate, standarde, pozitie financiara
Predat:
la facultate
Materie:
Contabilitate
Sus!