Societatile Comerciale

Extras din referat Cum descarc?

Societatea comerciala poate fi definita ca fiind o entitate juridica alcatuita dintr-un grup de persoane pe baza actelor sale constitutive in care este prevazuta punerea in comun a anumitor bunuri pentru obtinerea si impartirea beneficiilor realizate din exercitarea unor fapte de comert.
Potrivit art. 5 din Legea nr. 31/1990 " societatea in nume colectiv sau in comandita simpla se constituie prin contract de societate iar societatea pe actiuni, in comandita pe actiuni sau cu raspundere limitata se constituie prin contract de societate si statut". Intocmai ca orice contract, contractul de societate trebuie sa intruneasca toate conditiile de fond generale prevazute de art. 948 din codul civil: capacitatea de a contracta, consimtamantul, obiectul si cauza. In acelasi timp pentru validitatea contractului de societate comerciala trebuie intrunite si o serie de conditii de fond speciale: aporturile asociatilor, vointa comuna a asociatilor in sensul colaborarii in desfasurarea activitatii comerciale, realizarea si impartirea beneficiilor.
Aportul asociatilor poate fi:
- In numerar - constand in sume de bani pe care asociatul le transmite societatii
- In natura - constand in bunuri mobile sau imobile, corporale sau incorporale, bunuri care trebuie sa fie proprietatea asociatului
- In munca - aport constand in activitatea sau munca, serviciile pe care asociatul se obliga sa le efectueze in societate.
Notiunea de aport desemneaza si obligatia asociatului de a contribui la alcatuirea capitalului social. Asumarea obligatiei de aport  poarta numele de subscriptie la capitalul social si se naste fie prin semnarea contractului de societate, fie prin participare la subscriptia publica.


Fisiere in arhiva (1):

  • Societatile Comerciale.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!