Societățile Comerciale

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Societatea comerciala poate fi definita ca fiind o entitate juridica alcatuita dintr-un grup de persoane pe baza actelor sale constitutive in care este prevazuta punerea in comun a anumitor bunuri pentru obtinerea si impartirea beneficiilor realizate din exercitarea unor fapte de comert.

Potrivit art. 5 din Legea nr. 31/1990 " societatea in nume colectiv sau in comandita simpla se constituie prin contract de societate iar societatea pe actiuni, in comandita pe actiuni sau cu raspundere limitata se constituie prin contract de societate si statut". Intocmai ca orice contract, contractul de societate trebuie sa intruneasca toate conditiile de fond generale prevazute de art. 948 din codul civil: capacitatea de a contracta, consimtamantul, obiectul si cauza. In acelasi timp pentru validitatea contractului de societate comerciala trebuie intrunite si o serie de conditii de fond speciale: aporturile asociatilor, vointa comuna a asociatilor in sensul colaborarii in desfasurarea activitatii comerciale, realizarea si impartirea beneficiilor.

Aportul asociatilor poate fi:

- In numerar - constand in sume de bani pe care asociatul le transmite societatii

- In natura - constand in bunuri mobile sau imobile, corporale sau incorporale, bunuri care trebuie sa fie proprietatea asociatului

- In munca - aport constand in activitatea sau munca, serviciile pe care asociatul se obliga sa le efectueze in societate.

Notiunea de aport desemneaza si obligatia asociatului de a contribui la alcatuirea capitalului social. Asumarea obligatiei de aport poarta numele de subscriptie la capitalul social si se naste fie prin semnarea contractului de societate, fie prin participare la subscriptia publica.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Societatile Comerciale.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
703 cuvinte
Nr caractere:
3 701 caractere
Marime:
9.46KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Contabilitate
Tag-uri:
societate, entitate juridica, banca
Predat:
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor , Universitatea din Craiova din Craiova
Materie:
Contabilitate
Sus!