Situatii Financiare la SC Lemnul SRL

Extras din referat Cum descarc?

1. PREZENTAREA SOCIETATII
SC LEMNUL SRL a fost infiintata in anul 2000, cu sediul in Brasov si are ca obiect principal de activitate comertul cu ridicata de materiale lemnoase si de constructii, cifra de afaceri fiind realizata atat din vanzari pe teritoriul tarii cat si din exporturi.
Societatea are capital integral strain, asociati fiind doua firme austriece cu obiect de activitate similar, respectiv JAH GmbH (detine 75% din partile sociale) si Kunststoff GmbH (detine 25% din partile sociale). Grupul de firme JAH, din care face parte SC LEMNUL SRL, are reprezentante in 10 tari din Europa Centrala si de Vest, avand o cifra de afaceri globala de 363.000.000 Euro.
La data intocmirii situatiilor financiare capitalul societatii este de 1.596.280 RON, integral varsat.
Societatea isi comercializeaza produsele prin 3 depozite deschise in Brasov, Timisoara si Cluj, avand un total de 68 de salariati. Sediul social se afla la Brasov, la Cluj si Timisoara fiind deschise puncte de lucru, fara personalitate juridica. In toate cele trei locatii sediile sunt luate in chirie de la terti.
Produsele comercializate sunt achizitionate atat de la furnizori autohtoni, cat si din import, conditiile generale fiind negociate, cu furnizorii de talie europeana, la nivelul intregului grup de firme. 
Peste jumatate din cifra de afaceri a SC LEMNUL SRL este obtinuta din exportul catre societatea mama din Austria, precum si catre alte societati din grup, de cherestea si furnir obtinute din foioase (fag, stejar, cires). Societatea nu detine capacitati de productie dar achizitioneaza materie prima (lemn rotund) si are incheiate contracte privind procesarea acestuia cu doua societati cu profil productiv: o fabrica de furnir din Turnu Severin si un gater din Brasov. Materia prima este procesata in functie de comenzile primite pentru export.
In 2006 societatea a vandut imobilul detinut in Brasov, alcatuit din ca. 6 hectare de teren intravilan si cladire pentru birouri si depozitare marfa, unei banci austriece, impreuna cu proiectul si autorizatia de constructie deja obtinuta pentru o fabrica de furnir. Contractul incheiat prevede ca SC LEMNUL SRL va actiona in continuare ca si antreprenor general pentru banca in cauza, pana la finalizarea obiectivului de investitie. 
2. INTOCMIREA SI PREZENTAREA SITUATIILOR FINANCIARE
2.1 Criterii de marime si indeplinirea lor
Exercitiul financiar incheiat la data de 31.12.2006 este primul in care Societatea prezinta situatiile financiare in conformitate cu OMFP 1752 /2005 si cu Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, modificata si completata prin OG nr. 61/2001. 
Potrivit OMFP 1752/2005, persoanele juridice care la data bilantului depasesc limitele a doua dintre urmatoarele trei criterii (denumite in continuare criterii de marime):
- total active: 3.650.000 euro,
- cifra de afaceri neta: 7.300.000 euro,
- numar mediu de salariati in cursul exercitiului financiar: 50
intocmesc situatii financiare anuale care cuprind:
- bilant,
- cont de profit si pierdere,
- situatia modificarilor capitalului propriu,
- situatia fluxurilor de trezorerie,
- notele explicative la situatiile financiare anuale.
Persoanele juridice care la data bilantului nu depasesc limitele a doua dintre criteriile de marime prevazute de OMFP 1752/2005 intocmesc situatii financiare anuale simplificate care cuprind:
- bilant prescurtat,
- cont de profit si pierdere,
- note explicative la situatiile financiare anuale simplificate.
Optional, ele pot intocmi situatia modificarilor capitalului propriu si/sau situatia fluxurilor de trezorerie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Situatii Financiare la SC Lemnul SRL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!