Sistemul Informational Contabil al Intreprinderii Moderne

Cuprins referat Cum descarc?

I. Contabilitatea - componenta a sistemului informational economic 1
1. Sistemul informational economic si contabilitatea 1
II. Sistemul informational al intreprinderii 3
II. 1. Sistemul informational economic - premisa a functionarii optime a mecanismului economico-financiar 3
A. Informatia - resursa strategica a agentului economic 4
B. Criteriile pentru determinarea componentelor sistemului informational al intreprinderii 5
C. Cerintele sistemului de prelucrare automata a datelor 7
II. 2. Perfectionarea sistemului informational 10
A. Aspectele perfectionarii sistemului informational al intreprinderii 10


Extras din referat Cum descarc?

1. Sistemul informational economic si contabilitatea
Realitatile societatii moderne ne arata ca odata cu dezvoltarea economiei de piata si sporirea gradului de complexitate a acesteia trebuie sa se dezvolte corespunzator - ca arie, continut si operativitate - si informatia economica, pentru ca ea sa poata furniza elementele necesare luarii deciziilor, sa poata reflecta exact situatia patrimoniala a agentilor economici si rezultatele activitatii economico-financiare.
Informatia economica ne ajuta sa observam modul de utilizare a resurselor materiale si umane, sa sesizam si sa examinam critic aspectele pozitive dar si deficientele existente, in vederea luarii masurilor ce se impun.
Valorificarea deplina a informatiei economice se poate realiza numai in cadrul unui sistem informational economic, conceput ca un ansamblu al mijloacelor si metodelor de obtinere, stocare si utilizare a informatiilor intr-un domeniu al activitatii social-economice.
Sistemul informational economic este baza sistemului de management cu un impact din ce in ce mai mare asupra functionalitatii si eficientei economice, avand drept scop prelucrarea informatiilor existente in vederea satisfacerii unor obiective stabilite de conducerea firmei. Un sistem informational economic bine organizat trebuie sa cuprinda in indicatori cat mai caracteristici toate laturile activitatii unui agent economic.
Functia de baza a oricarui sistem informational economic - indiferent de gradul de complexitate si de automatizare - este de a vehicula o cantitate rationala de informatii, pe baza carora sa se ia decizii economice bine argumentate pe toate treptele organizatorice.
Principala sursa de date a sistemului informational economic si, totodata, una din componentele de baza ale acestuia este contabilitatea.
Contabilitatea este instrumentul principal de cunoastere, gestiune si control al patrimoniului si al rezultatelor obtinute de catre agentii economici.
Obiectivele contabilitatii agentilor economici pot fi formulate astfel:
? inregistrarea cronologica si sistematica a miscarilor patrimoniale
? asigurarea integritatii patrimoniului si controlul operatiunilor patrimoniale efectuate
? urmarirea si furnizarea rezultatelor obtinute atat pentru necesitatile proprii cat si pentru informarea asociatilor sau actionarilor, clientilor si furnizorilor, bancilor, organelor fiscale si a altor persoane juridice si fizice.
? furnizarea informatiilor necesare intocmirii documentelor de sinteza contabila
In ultimii 25 de ani pe plan mondial s-a incercat o armonizare a organizarii si conducerii contabilitatii diferitelor tari. Actiunea de modernizare a contabilitatii si-a propus urmatoarele obiective:
? imbunatatirea organizarii si conducerii contabilitatii diferitelor tari
? mai buna intelegere a informatiilor contabile si controlul lor
? compararea informatiilor contabile in timp si spatiu


Fisiere in arhiva (3):

  • Bibliografie.doc
  • Cuprins.doc
  • Sistemul Informational Contabil al Intreprinderii Moderne.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!