Riscurile Bancare in Activitatea Bancii Translvania

Cuprins referat Cum descarc?

1. Prezentarea Bancii Transilvania pag. 3
2. Risc bancar pag. 7
2.1. Generalitati despre riscul bancar pag. 7
2.2. Clasificarea riscurilor bancare pag. 8
3. Riscuri bancare in activitatea Bancii Trancilvania pag.10


Extras din referat Cum descarc?

1. Prezentarea Bancii Transilvania
Banca Transilvania fost infiinata in decembrie 1993, la Cluj-Napoca, ca societate pe actiuni, cu capital integral privat la initiativa unor oameni de afaceri clujeni, cu capital social de 200.000 lei din care 79% roman si 21% strain.
In decursul activitatii sale, Banca Transilvania a parcurs o serie de etape importante in dezvoltare, urmarind in permanenta ca intreaga oferta de servicii si produse sa fie in concordanta cu cerintele clientilor.
In 16 februarie 1994, banca devine operationala prin deschiderea Sucursalei Cluj-Napoca. In acelasi an este data in functiune si Sucursala Oradea. Sunt stabilite primele relatii de corespondent bancar, se pun bazele sistemului informatic si de comunicatie; are loc conectarea la sistemele REUTERS si SWIFT iar gama de servicii si produse s-a imbogatit continuu.
In anul 1995 are loc prima majorare de capital la 20,3 miliarde lei. Incep sa se deshida tot mai multe agentii si sucursale in tara.
In 1996 Banca introduce creditele pentru persoane fizice si experimental serviciul telephonic Voice Teller.
In anul 1997 capitalul social este majorat la 26,3 miliarde lei. Sunt lansate certificatele de depozit cu discount, este introdus serviciul de plata a salriilor in cont. In acest an Banca Transilvania devine prima societate bancara cotata la Bursa de Valori Bucuresti. Banca primeste premiul revistei Piata Financiara pentru "Cel mai bun produs bancar al anului 1997"
Banca este cotata la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti si devine membru VISA si Europay. Incepe procesul de implementare a unui sistem de plati prin carduri.
In anul 1999, capitalul social al bancii a fost majorat la 100 miliarde de lei.
In anul 2000 se emit primele carduri (se lanseaza pe piata cardul VISA Electron Global in data de 9 aprilie)
Sustinerea intreprinderilor Mici si Mijlocii continua sa fie prioritara in activitatea de creditare. In acest sens, Banca Transilvania a incheiat un acord cu BERD, in data de 17 decembrie 1999 pentru finatarea intreprinderilor Mici si Mijlocii printr-o linie de finantare externa in valoare de 5 milioane de USD.
Tot in mai 2000 se semneaza cu firma Kindle Banking Systems (membra a grupului MISYS) contractul pentru achizitionarea noului sistem informatic. Acesta permite derularea on-line a tuturor operationilor efectuate in cadrul bancii, oferind clientilor accesul centralizat la conturile proprii, oriunde in tara - la sucursalele Bancii Transilvania.
In data de 25 mai 2000 Banca Transilvania a primit premiul << Cea mai buna banca pentru IMM-uri >> acordate de catre Bucharest Business Week 
In anul 2001 Banca Transilvania a inceput sa utilizeze in intreaga tara modalitatea de a transfera bani prin serviciul Western Union.
Data de 7 noiembrie 2001 a insemnat aprobarea in AGA a intrarii Bancii Europene pentru Reconstituire si Dezvoltare, ca actionar semnificativ - 15% din capitalul social majorat al Bancii Transilvania.
In 9 octombrie 2001 are loc semnarea acordului privind intrarea BERD ca actionar semnificativ al Bancii Transilvania - cu premisa de majorare a capitalului social la 396,160 mld lei.
S-au extins serviciile bank - assurance impreuna cu SAR Transilvania.
Lansarea platilor in valuta prin sistemul home banking, "BT - Ultra". Avantajul acestora este ca mesajul swift final ajunge prin sistem la domiciliul clientului, pentru listare.
In data de 18 decembrie 2001 Banca Transilvania a fost desemnata in cadrul ceremoniei de decernare a premiilor Oskar Capital - " Banca - Anului 2001"
In anul 2002 are loc numirea lui Robert C. Rekkers in functia de Director General al Bancii Transilvania si implementarea unei noi strategii, a unui nou management, cu noi directii de actiune. Lansarea cardului Maestro Direct, VISA Business si a serviciului de Internet Banking BT Net. Se majoreaza capitalul social la 696,854 mld lei iar apoi la 713,089 mld lei.
In anul 2003 se majorareaza capitalului social la 970.863.164.000 lei..
In acest an a fost consolodat GRUPUL FINANCIAR BT, in cadrul caruia Banca Transilvania este piesa centrala .Celelalte companii in care s-au facut investitii de capital sunt: BT Direct, BT Leasing, BT Securities si SAR Transilvania, oferindu-se astfel pe piata servicii financiare integrate.
Reteaua Teritoriala a BT si-a continuat extinderea venind in sprijinul clientilor cu o retea formata acum din peste 70 de unitati operationale din care o mare parte sunt modernizate si standardizate conform noii identitati de corporatie lansata in 2003.
Au fost implementate doua linii de afaceri, corporate si retail banking, ceea ce permite o abordare diferentiata a pietei .
In anul 2004 a avut loc deschiderea primei unitati din acest an, Agentia Tomis - Constanta (21.01.2004 ) si inca doua unitati noi - Agentia Carei (18.02.2004 ) si Agentia Baia Mare (19.02.2004 ).
Ca un management international, Banca Transilvania este acum o banca flexibila si moderna, misiunea ei fiind aceea de a asigura randamente superioare actionarilor sai si de a pozitiona clientul in centrul preocuparilor sale.
Avand ca principiu de baza ideea ca intr-o afacere ambii parteneri trebuie sa castige, banca si-a creat o retea teritoriala extinsa in toate zonele tarii. Aceasta extindere teritoriala, pe principiul pasilor mici dar siguri, vine ca o evolutie fireasca in dezvoltarea bancii, fiind granita in ideea de a oferi clientilor o servire cat mai completa din punct de vedere geografic, cat si pentru deschiderea unor perspective de dezvoltare a afacerilor in plan local si regional.
Majorarile succesive de la 2 miliarde in 1994, la 970.863.164.000 lei in prezent au reprezentat pasi esentiali in evolutia bancii, avand in structura un actionariat constient de potentialul valoric si resursele umane puse in slujba institutiei, cu evidentierea unei bune evolutii a actiunilor TLV pe piata bursiera.


Fisiere in arhiva (1):

  • Riscurile Bancare in Activitatea Bancii Translvania.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!