Rate de Rentabilitate

Extras din referat Cum descarc?

Rata marjei brute reflecta excedentul degajat din activitatea de exploatare aferent cifrei de afaceri. Indicatorul exprima eficienta valorificarii produselor societatii in termeni de numerar.
Rata marjei brute a exploatarii se determina cu ajutorul urmatoarei relatii de calcul:
Aceasta rata indica capacitatea proprie a activitatii de exploatare de a degaja profit. Valoare ridicata a ratei EBE reflecta posibilitatea financiara de reinnoire rapida a echipamentelor intreprinderii. O ameliorare a ratei EBE exprima o crestere a productivitatii, in masura in care rata nu este o simpla consecinta a cresterii ratei marjei comerciale, iar scaderea ei, in raport cu o rata a marjei comerciale stabila, dovedeste o impovarare referitoare la costurile exploatarii.
Calculul indicatorului si dinamica acestuia in raport de marimea elementelor de determinare pe orizontul de analiza la societatea ,,Biotel" este prezentata in tabelul urmator:


Fisiere in arhiva (1):

  • Rate de Rentabilitate.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!