Proiect SIC - Terra Cont SRL

Extras din referat Cum descarc?

I. Organizatia studiata si programele informatice economice utilizate
1.1 Prezentarea organizatiei
TERRA CONT SRL are sediul social in Piatra Neamt, str. Florilor, nr. 14. A fost infiintata la data de 11.08.1999.
Organizatia face parte din categoria IMM-urilor si isi desfasoara activitatea in sfera serviciilor, cod CAEN 6920 - Activitati de contabilitate si audit financiar, consultanta in domeniul fiscal. Este inregistrata la ORC Neamt, cu numarul J27/11/1999. Are codul de inregistrare fiscala RO1212123. Capitalul subscris si varsat este de 10000 lei.
Organizatia s-a infiintat prin aportul de capital a trei asociati, dintre care doi asociati au cate 25% din actiuni , iar unul cu 50%, cel din urma fiind si administrator. De la infiintare pana in prezent, avand la baza informatiile economico-financiare, an de an atat cererea cat si oferta s-au diversificat si marit, societatea TERRA CONT SRL oferind servicii de nivelul impus de actualele cerinte ale standardelor europene. 
La sfarsitul anului calendaristic 2008, organizatia isi desfasoara activitatea cu 25 de salariati, cei mai multi fiind economisti si contabili membrii ai organismului professional-Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania.
Dat fiind domeniului de activitate a fost si este absolut necesara specializarea continua a angajatilor organizatiei. In anul 2008 inca 3 angajati au terminat stagiul si au intrat in rangul membrilor CECCAR 
Organizatia fiind intr-o continua dezvoltare, este orientate spre incheierea unui numar cat mai mare de contracte de colaborare cu clienti din domenii de activitate cat mai diverse. In prezent este in derurare implementarea cerintelor standardului international de management al calitatii, SR EN ISO 9001:2008, activitate care va avea ca si finalitate certificarea acestui sistem de management implementat. Prin certificarea acestui sistem de management se urmareste:
-dezvoltarea organizatiei bazata pe principii eficiente de management perfomant;
-imbunatatirea modului de organizare interna a tuturor activitatilor;
-cresterea credibilitatii pe piata a organizatiei in fata tuturor colaboratorilor actuali si viitori.
TERRA CONT SRL este organizata conform organigramei anexate - anexa nr.1 - intr-un singur sediu central cu urmatoarele paliere:
I. Consiliu patronal
II. Administrator/Manager general
III. Mai multe compartimente toate sub conducerea managerului general:
1. compartiment comercial - condus de un coordonator comercial cu doua birouri in subordine: a)birou marketing
b)birou aprovizionare
2. compartiment prestari servicii - condus de un coordonator de profesie economist, cu specializari ulterioare ca auditor si consultant fiscal, cu urmatoarele compartimente: a) birou economic; 
b) birou contabil ce se ocupa cu introducerea datelor primare la toti clientii societatii;
c) birou functionare economic ce se ocupa cu partea de anliza economico-financiara si fiscala a societatilor comerciale clieti ai orgnizatiei
3. compartimentul economic condus de un contabil sef ce se ocupa cu evidenta contabila a societatii TERRA CONT, compartiment ce are in subordine urmatoarele birouri: a) birouri de economisti ce se ocupa de analiza economico-financiara a intregii societati. In acest birou se incheie contarctele de prestari servicii pentru serviciile si se tine sub control toate evidenta economico-financiara a societatii analizate;
b) birou contabili care introduc si intocmesc toate datele primare ce rezulta din desfasurarea activitatii societatii;
c) compartiment IT ce se ocupa de coordonarea intregii activitati de IT a societatii.
4. compartiment resurse umane coordonat de un manager de resurse umane si cu doi economisti specializati in resurse umane. Tot sub coordonarea acestui manager este si compartimentul de asistent manager.
Analiza activitatii organizatiei se realizeaza prin urmatoarele aspecte de baza: furnizori si clienti activitati coordonate de compartimentul commercial si care sunt specializate pe: - activitate de marketing : - reclama, publicitate;
- atragerea unor noi clienti.
- activitate de aprovizionare
1.2 Prezentare resurselor sistemelor informationale economice existente in firma analizata
In cadrul firmei analizate sunt intalnite atat resurse hardware si software, cat si resurse umane specializate in tehnologii informationale.
1.2.1. Resurse umane
Societatea TERRA CONT SRL dispune de un compartiment informatic. Aici sunt desfasurate doar activitati de mentinere a activitatii de exploatare a programelor informatice achizitionate, buna functionare a intregului system informatic si creeaza micile programe privind recrutarea personalului si datele de sinteza privind personalul angajat in companie. Este structurat intr-un singur compartiment format din : 1 analist programator, 2 operatori calculatoare, 1 inginer se sistem.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect SIC - Terra Cont SRL.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!