Politici si Metode Contabile

Extras din referat Cum descarc?

1. Delimitari si definitii privind intocmirea si prezentarea situatiilor financiare
Obiectivul situatiilor financiare este de a furniza informatii despre pozitia financiara, performantele si modificarile pozitiei financiare a intreprinderii, care sunt utile pentru luarea deciziilor economice.
Situatiile financiare sunt:
? BILANTUL CONTABIL - POZITIA FINANCIARA
? CONTUL DE PROFIT SI PIERDERE - PERFORMANTA
? SITUATIA MODIFICARILOR CAPITALULUI PROPRIU
? SITUATIA FLUXURILOR DE NUMERAR
? POLITICILE CONTABILE SI NOTELE EXPLICATIVE
Ultimele trei situatii financiare ajuta la identificarea modificarilor pozitiei financiare a entitatii.
Structurile situatiilor financiare
Structurile legate direct de evaluarea pozitiei financiare sunt activele, datoriile si capitalurile proprii.
Un activ reprezinta o resursa controlata de intreprindere ca rezultat al unor evenimente trecute si de la care se asteapta sa genereze avantaje (beneficii) economice viitoare pentru intreprindere.
O datorie reprezinta o obligatie actuala a intreprinderii ce decurge din evenimente trecute si prin decontarea careia se asteapta sa rezulte o iesire de resurse care incorporeaza beneficii economice.
Capitalurile proprii reprezinta interesul rezidual al actionarilor in activele unei intreprinderi dupa deducerea tuturor datoriilor sale.
Definitiile activelor si datoriilor identifica toate caracteristicile esentiale ale acestora, dar nu incearca sa specifice criteriile ce trebuie indeplinite inainte de a fi recunoscute ca fiind active sau datorii in bilant, deoarece nu satisfac criteriile de recunoastere.
Veniturile constituie cresteri ale avantajelor economice inregistrate pe parcursul perioadei contabile sub forma de intrari sau cresteri ale activelor sau descresteri ale datoriilor, care se concretizeaza in cresteri ale capitalurilor proprii, altele decat cele rezultate din contributii ale actionarilor.
Cheltuielile constituie diminuari ale avantajelor economice inregistrate pe parcursul perioadei contabile, sub forma de iesiri sau scaderi ale valorii activelor sau cresteri ale datoriilor, care se concretizeaza in reduceri ale capitalurilor proprii, altele decat cele rezultate din distribuirea acestora catre actionari.
Un element care corespunde definitiei unei structuri a situatiei financiare trebuie recunoscut in cazul in care :
? Este probabil ca orice avantaj economic viitor asociat sa intre sau sa iasa ; si 
? Elementul are un cost sau o valoare, care poate fi evaluat (a) in mod credibil.
Un activ este recunoscut in bilant in momentulin care este probabila realizarea unui avanaj economic viitor de catre intreprindere si activul are un cost sau o valoare, care poate fi evaluat(a) in mod credibil.
O datorie este recunoscuta in bilant atunci cand este probabil ca o iesire de resurse, purtatoare de avantaje economice, va rezulta din lichidarea unei obligatii prezente, si cand valoarea la care se va realiza aceasta lichidare poate fi evaluata in mod credibil. 
Veniturile sunt recunoscute in contul de profit si pierdere atunci cand a avut loco crestere a avantajelor economice viitoare aferente cresterii unui activ sau diminuarii unei datorii, iar aceasta crestere poate fi evaluata credibil.
Cheltuielile sunt recunoscute in contul de profit si pierdere atunci cand a avut loc o reducere a avantajelor economice viitoare, aferente diminuarii unui activ sau cresterii unei datorii, iar aceasta crestere poate fi evaluata credibil.


Fisiere in arhiva (1):

  • Politici si Metode Contabile.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!