Politici Contabile An 2009 Aplicabile in SC Sistem Euroteh SRL

Cuprins referat Cum descarc?

1. POLITICI CONTABILE GENERALE
2. POLITICI CONTABILE SPECIFICE
2.1 RECUNOASTEREA SI EVALUAREA ACTIVELOR - REGULI GENERALE DE EVALUARE
2.2 REGULI DE RECUNOASTERE SI DE RAPORTARE A ELEMENTELOR PATRIMONIALE IN SITUATIILE FINANCIARE
2..2.1 ACTIVE IMOBILIZATE
2.2.2 ACTIVE CIRCULANTE
2.2.3 TERTI
2.2.4 CONTABILITATEA ANGAJAMENTELOR SI A ALTOR ELEMENTE EXTRABILANTIERE
2.2.5 DATORII PE TERMEN SCURT: SUMELE CARE TREBUIE PLATITE INTR-O PERIOADA DE PANA LA UN AN
2.2.6 DATORII PE TERMEN LUNG: SUMELE CARE TREBUIE PLATITE INTR-O PERIOADA MAI MARE DE UN AN
2.2.7 PROVIZIOANE
2.2.8 SUBVENTII
2.2.9 CAPITAL SI REZERVE
2.3 VENITURI SI CHELTUIELI
2.3.1 Venituri
2.3.2 Cheltuieli
2.3.3 Profitul sau pierderea perioadei
3. MODIFICAREA POLITICILOR CONTABILE


Extras din referat Cum descarc?

1. POLITICI CONTABILE GENERALE
Ca reguli generale de recunoastere a elementelor din situatiile financiare, precizam ca S.C. SISTEM EUROTEH S.R.L. s-a prevalat de urmatoarele conventii, reguli si principii:
- Continuitatea activitatii, potrivit careia activitatea generala a societatii se deruleaza pe o baza continua, fara sa existe premiza intreruperii activitatii, sau a reducerii semnificative a acesteia;
- Contabilitatea de angajamente, potrivit careia efectele tranzactiilor si ale altor evenimente sunt recunoscute (si implicit contabilizate si raportate in situatiile financiare) atunci cand apar si nu in momentul in care intervin fluxurile de numerar.
- Calitatile informatiei contabile care s-au avut in vedere la elaborarea situatiilor financiare sunt: relevanta, credibilitatea, comparabilitatea si inteligibilitatea.
- Principiile contabile utilizate sunt:
- principiul permanentei metodelor;
- principiul prudentei;
- principiul independentei exercitiului;
- principiul intangibilitatii;
- principiul necompensarii;
- principiul importantei relative (pragului de semnificatie);
- principiul evaluarii separate a elementelor de activ si de pasiv;
- principiul prevalentei economicului asupra juridicului.
SISTEM EUROTEH S.R.L. urmareste mentinerea capitalului financiar prin determinarea valorii curente a capitalurilor proprii la sfarsitul fiecarui exercitiu financiar.
2. POLITICI CONTABILE SPECIFICE
2.1 RECUNOASTEREA SI EVALUAREA ACTIVELOR - REGULI GENERALE DE EVALUARE
Elementele prezentate in situatiile financiare anuale se evalueaza, in general, pe baza principiului costului de achizitie sau al costului de productie. In situatia in care s-a optat pentru reevaluarea imobilizarilor corporale sau evaluarea instrumentelor financiare la valoarea justa, se aplica prevederile subsectiunii din prezentele politici.
Evaluarea la data intrarii in entitate
La data intrarii in entitate, bunurile se evalueaza si se inregistreaza in contabilitate la valoarea de intrare, care se stabileste astfel:
a) la cost de achizitie - pentru bunurile procurate cu titlu oneros; In costul de achizite se contabilizeaza 
b) la cost de productie - pentru bunurile produse in entitate;
c) la valoarea de aport, stabilita in urma evaluarii - pentru bunurile reprezentand aport la capitalul social;
d) la valoarea justa - pentru bunurile obtinute cu titlu gratuit.
Evaluarea cu ocazia inventarierii
Evaluarea elementelor de activ si de pasiv cu ocazia inventarierii se face potrivit normelor emise in acest sens de Ministerul Finantelor Publice.
Evaluarea la incheierea exercitiului financiar
La incheierea exercitiului financiar, elementele de activ si de pasiv de natura datoriilor se evalueaza si se reflecta in situatiile financiare anuale la valoarea de intrare, pusa de acord cu rezultatele inventarierii.
In acest scop, valoarea de intrare se compara cu valoarea stabilita pe baza inventarierii, denumita valoare de inventar. In acest caz, se vor avea in vedere, printre altele:
a) Pentru elementele de activ, diferentele constatate in minus intre valoarea de inventar si valoarea contabila neta a elementelor de activ se inregistreaza in contabilitate pe seama unei amortizari suplimentare, in cazul activelor amortizabile pentru care deprecierea este ireversibila sau se efectueaza o ajustare pentru depreciere sau pierdere de valoare, atunci cand deprecierea este reversibila, aceste elemente mentinandu-se, de asemenea, la valoarea lor de intrare. Prin valoare contabila neta se intelege valoarea de intrare, mai putin amortizarea si ajustarile pentru depreciere sau pierdere de valoare, cumulate.
b) Pentru elementele de pasiv de natura datoriilor, diferentele constatate in plus intre valoarea de inventar si valoarea de intrare a elementelor de pasiv de natura datoriilor se inregistreaza in contabilitate, pe seama elementelor corespunzatoare de datorii.
La fiecare data a bilantului:
a) Elementele monetare exprimate in valuta (disponibilitati si alte elemente asimilate, cum sunt acreditivele si depozitele bancare, creante si datorii in valuta) trebuie evaluate si raportate utilizand cursul de schimb comunicat de Banca Nationala a Romaniei si valabil la data incheierii exercitiului financiar. Diferentele de curs valutar, favorabile sau nefavorabile, intre cursul de la data inregistrarii creantelor sau datoriilor in valuta sau cursul la care au fost raportate in situatiile financiare anterioare si cursul de schimb de la data incheierii exercitiului financiar, se inregistreaza, la venituri sau cheltuieli financiare, dupa caz.
b) Pentru creantele si datoriile, exprimate in lei, a caror decontare se face in functie de cursul unei valute, eventualele diferente favorabile sau nefavorabile, care rezulta din evaluarea acestora se inregistreaza la venituri sau cheltuieli de exploatare sau financiare, in functie de natura operatiunii. Determinarea diferentelor de valoare se efectueaza similar prevederilor lit. a).
c) Elementele nemonetare achizitionate cu plata in valuta si inregistrate la cost istoric (imobilizari, stocuri) trebuie raportate utilizand cursul de schimb de la data efectuarii tranzactiei.
d) Elementele nemonetare achizitionate cu plata in valuta si inregistrate la valoarea justa trebuie raportate utilizand cursul de schimb existent la data determinarii valorilor respective.
(2) Prin elemente monetare se intelege disponibilitatile banesti si activele/datoriile de primit/de platit in sume fixe sau determinabile.
Evaluarea la data iesirii din entitate
La data iesirii din entitate sau la darea in consum, bunurile se evalueaza si se scad din gestiune la valoarea lor de intrare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Politici Contabile An 2009 Aplicabile in SC Sistem Euroteh SRL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!