Perspective ale Schimbărilor în Activitatea de Audit Intern

Cuprins referat Cum descarc?

1. Introducere:
- Notiuni generale despre aparitia auditului intern;
- Aparitia auditului intern atat in Romania, cat si in lume.
2. Metodologia de cercetare:
- Felul in care va evolua auditul intern in urmatorii ani.
3. Dinamica activitatii de audit intern:
- Auditul intern este foarte important in viata unui intreprinderi ;
- Scurt istoric despre Sarbanes-Oxley Act ;
- Efectele legii Sarbanes-Oxley.
4. Caracteristicile actuale ale auditului intern:
- Topul elementelor componente a valorii auditului intern pentru comitetele de audit;
- Ceea ce reprezinta studiul realizat.
5. Situatia auditului intern din Romania in perspectivele crizei economice:
- Influenta aderarii Romaniei la UE in activitatea de audit intern ;
- Influenta crizei economice asupra auditului intern.
6. Perspectivele activitatii de audit intern in urmatorii ani:
- 5 aspecte care ar putea sta la baza viitorului auditului intern pana in 2012;
- Criza economica manifestata la nivel global;
7. Concluzii


Extras din referat Cum descarc?

Inca din titlul ariticolului ne dam seama ca se refera la posibilitatile de dezvoltare ale auditului intern in viitorul apropiat. Articolul se bazeaza pe cercetarile facute de catre PricewaterhouseCooper, in randul profesionistilor de audit intern, pentru a vedea cum va arata in viitor auditul intern.
Introducere 
Termenul de "audit" provine din limba latina a cuvantului "audire", ce semnifica "a asculta" , dar despre audit se vorbeste inca din vremea asirienilor si egiptenilor.
La romani se vorbea de "questori".
In Grecia Antics, scribii erau folositi pentru tinerea evidentei contabile si erau alesi dintre sclavi, deoarece, trecand prin nenumarate torturi, erau considerati mai cinstiti decat oamenii liberi.
In 1066, William Cuceritorul, cand a devenit Regele Angliei a ordonat o verificare si inventariere a tuturor proprietatilor din regatul sau pentru a sti cum sa imparta pamanturile si pentru a stabili o baza pentru colectarea viitoarelor taxe.
In 1298, in Anglia, conturile orasului Londra erau verificate cu regularitate de catre functionarii numiti special in acest scop.
In 1559, pe vremea Reginei Elisabeta I, istoria marcheaza conturarea unei relatii intre auditori si auditati.
In Romania activitatea de audit intern s-a dezvoltat exponential dupa anii `90. Introducerea auditului intern in sectorul public a inceput prin elaborarea Ordonantei Guvernului Romaniei (OGR) nr. 119/1999 privind auditul intern si controlul financiar-preventiv si s-a statutat definitiv prin adoptarea Legii nr. 67/2002 privind auditul public intern.
Asociatia Auditorilor Interni din Romania (AAIR) definesc auditul intern ca fiind o activitate independenta de asigurare obiectiva si de consiliere, destinata sa adauge valoare si sa antreneze imbunatatirea activitatilor organizatiei. Ajuta organizatia in indeplinirea obiectivelor sale printr-o abordare sistematica si disciplinata in cadrul evaluarii si imbunatatirii eficacitatii proceselor de management al riscurilor, control si guvernare. 
Metodologia de cercetare
Articolul se fundamenteaza pe studii anuale privind auditorii interni si pe analiza evolutiei profesiei de audit intern, a comitetelor de audit si a atributiilor acestora. Chestionarele au fost realizate pentru a determina felul in care va evolua auditul intern pana in anul 2012.
In urma chestionarii a 674 de profesionisti in audit intern s-a ajuns la urmatoarea concluzie:
Schimbarile intervenite in activitatile functiei de audit intern
Modelul auditului intern in secolul XX 
Modelul curent de audit intern 
Modelul de audit intern centrat pe managementul riscului
Verificarea controalelor interne pe baza unor planuri ciclice de audit. 
Verificarea controalelor interne bazate pe un plan de audit realizat in functie de risuri. 
Evaluarea eficientei procesului de management al riscului implementat de managementul companiei.
Se pare ca auditul intern isi propune ca pana in 2012 sa evolueze de la stadiul in care este in prezent. In perioada curenta auditul intern se realizeaza prin verificarea controalelor interne bazate pe un plan de audit realizat in functie de riscuri. In viitor, auditul intern isi propune sa implenteze o noua strategie, si anume: se trece de la verificarea controalelor interne la evaluarea eficientei procesului de management al riscului.
Dinamica activitatii de audit intern
Din acest titlu putem intelege dezvoltarea intensa pe care se doreste si schimbarile pe care vrea sa le produca pentru a imbunatati activitatea de audit intern.
Studiile care s-au realizat in ultimii ani arata o crestere a numarului de membrii ai comitetelor de audit. Unele comitete aduc membrii expatrioti, in timp ce altele aduc membrii cu experienta specifica intr-un anumit domeniu.
Auditul intern este din ce in ce mai important in viata unei organizatii. Comitetele de audit pun o presiune din ce in ce mai mare asupra auditului intern pentru a acorda o atentie sporita riscurilor startegice si operationale care cauzeaza declinul valorii actiunilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Perspective ale Schimbarilor in Activitatea de Audit Intern.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!