Monografie Gestiune Financiara - SCDA Secuieni-Neamt

Cuprins referat Cum descarc?

Capitolul 1
Organizare si functionalitate la SCDA Secuieni - Neamt 1
1.1. Caracterizare generala 1
1.2. Structura organizatorica 3
1.3. Structura de conducere 7
1.4. Raspunderi si competente pe functii 14
1.5. Structura de personal 19
1.6. Institutii ierarhic superioare 20
1.7. Relatii cu Trezoreria Finantelor Publice Roman 21
1.8. Relatia cu tertii 22
Capitolul 2
Fundamentarea indicatorilor economico-financiari 24
2.1. Indicatorii de fundamentare a veniturilor 25
2.2. Indicatorii de fundamentare a cheltuielilor 28
2.3. Bugetul de Venituri si Cheltuieli al SCDA Secuieni 41
Capitolul 3
Finantarea 43
3.1. Surse de finantare a activitatii de cercetare dezvoltare 43
3.2.Plati pentru cheltuielile bugetare prin Trezoreria Finantelor
Publice a Municipiului Roman 46
Capitolul 4
Organizarea evidentei la institutiile publice 49
4.1. Evidenta tehnico - operativa 49
4.2. Evidenta contabila 51
4.3. Evidenta statistica 59
Bibliografie 61


Extras din referat Cum descarc?

Capitolul 1
Organizare si functionalitate la SCDA Secuieni - Neamt
1.1. Caracterizare generala
Amplasata in partea de N-V a Podisului Central Moldovenesc, in conditiile prea putin prielnice ale unui climat temperat-continental, cu un regim sarac in precipitatii, SCDA Secuieni, de-a lungul celor peste 40 de ani de activitate, s-a impus ca o institutie stiintifica puternic ancorata in problematica agriculturii din zona.
Statiunea ia fiinta in anul 1962, odata cu unificarea cercetarii agricole din toate zonele tarii in scopul cresterii nivelului agriculturii practicate in partea de N-V a Podisului Central Moldovenesc.
Sediul unitatii se gaseste in comuna Secuieni, judetul Neamt, la o distanta de aproximativ 10 km de orasul Roman si 30 km de orasul Bacau, iar campurile experimentale sunt amplasate pe terasa I-a a Siretului, teritoriul statiunii apartinand culoarului Moldova-Siret ce cuprinde forme diferite de relief, de la Lunca Siretului si a Moldovei, pana la colinele subcarpatice.
Infiintata pe fosta Gospodarie Agricola de Stat Secuieni, a avut patrimoniul initial de 4086 ha, care s-a redus treptat dupa anul 1990 prin retrocedarea pamantului fostilor proprietari, actualmente patrimoniul ajungand la 1327 ha.
Dupa 1990, statiunea isi schimba denumirea in repetate randuri, pastrand in tot acest timp inalterat statutul si obiectul de activitate. Trece de la denumirea de Statiunea de Cercetari Agricole(cum era cunoscuta inainte de 1989) la cea de Statiunea de Cercetari Agrozootehnice, apoi la cea de Statiunea de Cercetare - Dezvoltare Agricola, titulatura sub care o gasim in Legea 290/2002 privind organizarea si functionarea unitatilor de cercetare - dezvoltare din domeniul agriculturii, silviculturii si industriei alimentare.
Inca din primii ani de activitate, Statiunea de Cercetari Agricole Secuieni s-a impus ca o statiune stiintifica, avand ca obiective elaborarea de solutii tehnologice pentru agricultura din Centrul Moldovei( initial regiunea Bacau, apoi si judetele Neamt, Bacau, Vrancea) si producerea de seminte din categoriile biologice superioare si animale de prasila.
Situata intr-o zona de mare complexitate agricola, cu soluri specifice silvostepei, dar si zonei submontane, cu un climat temperat-continental sarac in precipitatii, SCDA Secuieni a incercat de-a lungul timpului sa raspunda cerintelor complexe ale agriculturii din zona de influenta.
Sunt cunoscute pe plan national preocuparile si relizarile colectivului de cercetatori obtinute in domeniul ameliorarii canepii monoice, tehnologiilor agricole, protectiei plantelor si producerii de samanta.
Cercetatorii statiunii au colectat, studiat si depozitat in Banca de Gene peste 20 de varietati de canepa salbatica care constituie o sursa de material pentru ameliorare. Pana in prezent, in urma cercetarilor efectuate, au fost create si omologate 5 soiuri de canepa monoica.
Pe laga aceasta, in campurile experimentale s-au testat si studiat, sub aspectul adaptabilitatii la conditiile climatice, cele mai noi creatii la cerealele de toamna si primavara, leguminoase pentru boabe, plante textile, furajere, medicinale si aromatice.
Au fost elaborate tehnologii de cultura eficiente si nepoluante, adaptate conditiilor ecologice locale. Cercetarile efectuate au stabilit spectrul de imburuienare, structura agentilor patogeni si daunatori, contribuind la largirea sortimentului de ierbicide, fungicide si insecticide eficace si adecvate metodelor de combatere integrata.
Au fost de asemenea, elaborate noi tehnologii de fertilizare, mai eficiente, cu coeficienti sporiti de utilizare a substantei active din ingrasaminte, reflectti in nivelel ridicate de productie, aspect deosebit de important pentru cultivatori.
Cercetarile efectuate la plante medicinale si aromatice au contribuit la introducerea in cultura a numeroase specii, la stabilirea tehnologiilor de cultura si producerea de samanta in vederea extinderii lor in marea productie.
In cadrul activitatii de cercetare-dezvoltare, un rol important l-a ocupat producerea de samanta din categoriile biologice superioare la cele mai noi soiuri si hibrizi de plante introduse in culturp, fiind livrate anual catre cultivatori 4000 - 5000 tone de samanta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Monografie Gestiune Financiara - SCDA Secuieni-Neamt.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!