Metoda Integrarii - Rata Interna de Rentabilitate Modificata

Extras din referat Cum descarc?

Metoda RIR nu este legata direct de criteriul maximizarii valorii firmei. Daca rata folosita pentru a compara rata interna de randament este costul mediu ponderat al capitalului, atunci, in cele mai multe cazuri, cele doua metode vor da rezultate identice. Pentru doua proiecte concurente, metoda VAN si metoda RIR pot da uneori semnale conflictuale. Aceasta se poate intampla atunci cand doua proiecte care se exclud reciproc implica investitii diferite sau cand perioadele de timp in care se genereaza cash flow-uri sunt diferite, sau cand perioada de viata a proiectelor difera foarte mult. Astfel, daca in cazul aplicarii celor doua criterii in analiza a doua sau mai multe proiecte de investitii de valori diferite rezultatele sunt contrare, optiunea pentru investitii se face prin metoda integrarii.
Metoda integrarii presupune determinarea VAN si RIR pentru diferenta capitalului investit intre doua proiecte si interpretarea in sensul rentabilitatii a noilor indicatori.
In realitate, se poate afirma ca, niciunul dintre criteriile VAN si RIR nu contine solutia absoluta. 
Astfel, daca avem doua proiecte si conform criteriului VAN, VAN1 > VAN2 , iar criteriului RIR, RIR2 > RIR1, pentru rezolvarea dilemei, se determina VAN si RIR pentru diferenta de efort investitional si diferenta de cash flow-uri, stabilindu-se daca este oportun de a investi aceasta diferenta. Daca rezultatele sunt favorabile, se opteaza pentru proiectul cu efortul investitional cel mai mare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Metoda Integrarii - Rata Interna de Rentabilitate Modificata.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!