Metoda integrării - rată internă de rentabilitate modificată

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Metoda RIR nu este legata direct de criteriul maximizarii valorii firmei. Daca rata folosita pentru a compara rata interna de randament este costul mediu ponderat al capitalului, atunci, in cele mai multe cazuri, cele doua metode vor da rezultate identice. Pentru doua proiecte concurente, metoda VAN si metoda RIR pot da uneori semnale conflictuale. Aceasta se poate intampla atunci cand doua proiecte care se exclud reciproc implica investitii diferite sau cand perioadele de timp in care se genereaza cash flow-uri sunt diferite, sau cand perioada de viata a proiectelor difera foarte mult. Astfel, daca in cazul aplicarii celor doua criterii in analiza a doua sau mai multe proiecte de investitii de valori diferite rezultatele sunt contrare, optiunea pentru investitii se face prin metoda integrarii.

Metoda integrarii presupune determinarea VAN si RIR pentru diferenta capitalului investit intre doua proiecte si interpretarea in sensul rentabilitatii a noilor indicatori.

In realitate, se poate afirma ca, niciunul dintre criteriile VAN si RIR nu contine solutia absoluta.

Astfel, daca avem doua proiecte si conform criteriului VAN, VAN1 > VAN2 , iar criteriului RIR, RIR2 > RIR1, pentru rezolvarea dilemei, se determina VAN si RIR pentru diferenta de efort investitional si diferenta de cash flow-uri, stabilindu-se daca este oportun de a investi aceasta diferenta. Daca rezultatele sunt favorabile, se opteaza pentru proiectul cu efortul investitional cel mai mare.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Metoda Integrarii - Rata Interna de Rentabilitate Modificata.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 764 cuvinte
Nr caractere:
10 438 caractere
Marime:
30.88KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Contabilitate
Tag-uri:
contabilitate, proiect
Predat:
la facultate
Materie:
Contabilitate
Sus!