Justificarea necesitații auditului financiar ca funcție instituționalizată în societate

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 9 în total
Mărime: 1.74MB (arhivat)
Publicat de: Aleodor Oroș
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Andrei Bugle
Universitatea de Vest Timişoara Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor

Extras din referat

PLEDOARIE PENTRU AUDITUL FINANCIAR

Rolul crucial al auditului este justificat de economiile industriale moderne, bazate pe capitalism, un sistem economic proiectat pentru a aloca resurse utilizând mecanisme de piaţă.

Informaţia domină viaţa economică a organizaţiilor, iar accesul la informaţie este o condiţie absolut necesară pentru succesul în afaceri. Nevoia de informare a devenit din ce în ce mai stringentă pe coordonatele dezvoltării continue a lumii civilizate.

Pe fondul acestor nevoi,auditului financiar, îi revine o misiune importantă, aceea de a oferi credibilitate informaţiilor necesare procesului decizional, şi pe cale de consecinţă de a influenţa în mod benefic funcţionarea fluxurilor operaţionale la nivelul economiei

MOTIVAŢIA ALEGERII TEMEI

DETERMINANŢII CARE EXPLICĂ NEVOIA DE AUDIT

Teoria Agentiei

Teoria Asigurarii

Teoria Informatiei

CONCLUZII

Nevoia de asigurare nu este nouă şi este dezideratul principal al tuturor organizaţiilor care doresc să utilizeze în procesul de decizie informaţii relevante şi cu performanţă ridicată. Serviciile de asigurare reprezintă servicii profesionale independente, care permit îmbunătăţirea calităţii informaţiilor oferite factorilor de decizie. Persoanele cu funcţii de conducere, care sunt principalii decidenţi fac apel la aceste servicii pentru a îmbunătăţii fiabilitatea şi relevanţa informaţiilor necesare procesului decizional. Aceste servicii cu caracter de asigurare sunt importante deoarece oferă certitudinea că cei care examinează informaţiile contabile sunt independenţi şi nepărtinitori faţă de aceste informaţii.

Utilizatorii de informaţii contabile au din ce în ce mai mult nevoie de o certitudine asupra acestor informaţii, venite din surse independente, neutre faţă de organizaţia deţinătoare a acestor informaţii. Lipsa de încredere asupra producătorilor de informaţii, care nu sunt independenţi şi obiectivi asupra datelor furnizate de ei, precum şi datorită calităţii moral profesionale ale managerilor financiari, au determinat necesitatea apariţiei unei profesii care să furnizeze informaţii cât mai fidele asupra situaţiilor financiare anuale, exercitată de specialişti, care să beneficieze de o independenţă totală faţă de organizaţia analizată.

Conținut arhivă zip

  • Justificarea Necesitatii Auditului Financiar ca Functie Institutionalizata in Societate.ppt

Ai nevoie de altceva?