Justificarea Necesitatii Auditului Financiar ca Functie Institutionalizata in Societate

Extras din referat Cum descarc?

PLEDOARIE PENTRU AUDITUL FINANCIAR
Rolul crucial al auditului este justificat de economiile industriale moderne, bazate pe capitalism, un sistem economic proiectat pentru a aloca resurse utilizand mecanisme de piata. 
Informatia domina viata economica a organizatiilor, iar accesul la informatie este o conditie absolut necesara pentru succesul in afaceri. Nevoia de informare a devenit din ce in ce mai stringenta pe coordonatele dezvoltarii continue a lumii civilizate. 
Pe fondul acestor nevoi,auditului financiar, ii revine o misiune importanta, aceea de a oferi credibilitate informatiilor necesare procesului decizional, si pe cale de consecinta de a influenta in mod benefic functionarea fluxurilor operationale la nivelul economiei 
MOTIVATIA ALEGERII TEMEI
DETERMINANTII CARE EXPLICA NEVOIA DE AUDIT
Teoria Agentiei
Teoria Asigurarii
Teoria Informatiei
CONCLUZII
Nevoia de asigurare nu este noua si este dezideratul principal al tuturor organizatiilor care doresc sa utilizeze in procesul de decizie informatii relevante si cu performanta ridicata. Serviciile de asigurare reprezinta servicii profesionale independente, care permit imbunatatirea calitatii informatiilor oferite factorilor de decizie. Persoanele cu functii de conducere, care sunt principalii decidenti fac apel la aceste servicii pentru a imbunatatii fiabilitatea si relevanta informatiilor necesare procesului decizional. Aceste servicii cu caracter de asigurare sunt importante deoarece ofera certitudinea ca cei care examineaza informatiile contabile sunt independenti si nepartinitori fata de aceste informatii. 
Utilizatorii de informatii contabile au din ce in ce mai mult nevoie de o certitudine asupra acestor informatii, venite din surse independente, neutre fata de organizatia detinatoare a acestor informatii. Lipsa de incredere asupra producatorilor de informatii, care nu sunt independenti si obiectivi asupra datelor furnizate de ei, precum si datorita calitatii moral profesionale ale managerilor financiari, au determinat necesitatea aparitiei unei profesii care sa furnizeze informatii cat mai fidele asupra situatiilor financiare anuale, exercitata de specialisti, care sa beneficieze de o independenta totala fata de organizatia analizata.


Fisiere in arhiva (1):

  • Justificarea Necesitatii Auditului Financiar ca Functie Institutionalizata in Societate.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!