Just in Time

Extras din referat Cum descarc?

Traditional, fabricile au prevazut comenzile viitoare pentru produsele lor si au incercat sa grabeasca productia pentru a face fata comenzilor prevazute. In acelasi timp, au incercat sa foloseasca tot personalul pe cat de mult posibil astfel incat sa maximizeze eficienta si sa reduca costurile. Din pacate aceasta incercare are un numar mare de neajunsuri incluzand mari inventarieri, timp lung de productie, o rata mare a defectelor, iesirea produselor din uz, imposibilitatea de a indeplini lista de livrari, si, ironic, costuri mari.
Cand companiile folosesc sistemul de control al productiei si inventariere JIT, ei cumpara materiale si produc unitati atat cat au nevoie pentru a indeplini comenzile actualilor clienti. In sistemul JIT, inventarierile sunt reduse la minim si in unele cazuri sunt zero.
Sistemul JIT are cele mai profunde efecte, oricum, la operatiunile companiilor de fabricare, care mentin trei categorii de inventariere - materiale neprelucrate, materiale in curs de prelucrare, si bunuri terminate.
Materialele neprelucrate sunt materialele care sunt folosite pentru a fabrica un produs. Inventarierea materialelor in curs de prelucrare consta in unitati de produs care sunt partial complete si vor necesita mai multa munca inainte sa ajunga la consumator.
Inventarierea bunurilor finalizate consta in unitati de produse care au fost finalizate dar nu au fost vandute inca clientului.
Traditional, companiile de productie au mentinut cantitati mari din toate cele trei tipuri de inventariere ca sa functioneze ca un ,,amortizor" incat operatiunile sa se poata continua astfel incat operatiunile sa poata continua ,,linistit" chiar daca exista rupturi neanticipate.
Inventarierile bunurilor finalizate confera asigurare in caz ca furnizorii intarzie cu distributia acestora.
Inventarierile bunurilor in curs de prelucrare sunt mentinute in caz ca o statie de lucru nu poate functiona in timpul unei defectiuni sau din alt motiv.
Inventarierile bunurilor finalizate sunt, mentinute pentru a adapta fluctuatiile neanticipate a comenzilor clientilor.
Contabilii de gestiune care au incercat sa implementeze abordarea JIT au descoperit ca era necesar sa faca alte mari imbunatatiri in operatiunile de inventariere pentru a fi redus semnificativ. In primul rand, productia ar fi fost retinuta si termenul limita de expediere al produselor ar fi lipsit daca o parte semnificativa ar fi fost defecta sau ar fi lipsit. Astfel furnizorii trebuiau sa fie in stare sa livreze bunurile in cantitatea corecta si la timpul potrivit. Asta inseamna ca companiile ar trebui sa se bazeze pe cativa furnizori de incredere care ar fi doritori sa faca livrari frecvente in loturi mici chiar inainte ca partile sau materialele sa fie necesare in productie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Just in Time.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!