Influenta factorilor culturali asupra instrumentelor de control de gestiune

Cuprins referat Cum descarc?

INTRODUCERE 3
CAPITOLUL I. Notiuni conceptuale despre cultura organizationala 4
I.1. Definirea culturii organizationale 4
I.2. Elementele culturii organizationale 6
CAPITOLUL II.Influenta culturii asupra instrumentelor 8
II.1.Controlul intern in cultura organizationala a institutiei 8
II.2.Organizarea si realizarea contolului de gestiune in functie de cultura intreprinderii 10
CAPITOLUL III. Dimensiunile influentei culturii asupra controlului de gestiune 12
III.1. Dimensiuni ale culturii organizationale 12
III.2. Dimensiuni ale culturii organizationale in controlul de gestiune 14
CONCLUZII 18
BIBLIOGRAFIE 20


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Problematica controlului de gestiune este una actuala. Controlul a fost si este prezent in toate laturile realitatii economico-sociale. Prin control, managerii isi asigura informarea dinamica, reala, preventiva, care ridica valoarea concluziilor si calitatea deciziilor. Ca urmare, acesta a devenit un ,,limbaj comun tuturor managerilor", fara el functionarea optima a intreprinderilor fiind de neconceput.
La nivelul unei intreprinderi, exista o serie de factori care influenteaza deciziile si actiunile cum sunt educatia, cultura nationala, religia, experienta profesionala, trasaturile de personalitate etc., factori care determina existenta unui control "invizibil". Acest tip de control face ca persoanele sa aiba comportamente diferite fata de aceeasi situatie de gestiune, sa accepte sau sa respinga un anumit mod de conducere, sa adere la anumite obiective ale administratiei firmei sau sa le considere inacceptabile.
In primul capitol am prezentat notiuni conceptuale despre cultura organizationala; definirea culturii organizationale si elementele culturii organizationale.
Capitolul II. Influenta culturii asupra instrumentelor cuprinde descrierea
controlului intern in cultura organizationala a institutiei si sintetizarea organizarii si realizarii contolului de gestiune in functie de cultura intreprinderii.
Capitolul al III-lea cuprinde prezentare dimensiunilor influentelor culturii asupra controlului de gestiune.
CAPITOLUL I. Notiuni conceptuale despre cultura organizationala
I.1. Definirea culturii organizationale
Cultura organizationala este o notiune aparuta destul de recent in cadrul disciplinei managementului (dupa 1970), insumand o serie de concepte cunoscute pana atunci ca: "stil de management", "organizare informala", "climat organizational" sau "dezvoltare organizationala". 
Figura 1 - Proprietatile culturale ale organizatiei
Sursa: Stefan Stanciu, Mihaela Alexandra Ionescu - "Cultura organizationala" 
Potrivit lui T. J. Peters (1982), cultura organizationala raspunde satisfacerii unor nevoi umane primordiale cum ar fi nevoia de semnificare, de control, de feedback pozitiv, nevoia de stabilitate si de siguranta sau nevoi ideologice care structureaza scopul, directia, sensul organizatiei si actiunea in conformitate cu aceasta. 
L. White exacerbeaza latura materiala a culturii, pledand in favoarea ideii ca structura sociala si ideologia se intemeiaza pe economic si pot fi accesibile doar cu referire la acesta. 
W. Whitely si G.W. England au trecut in revista 164 de definitii ale culturii; ei au ajuns la definitia sintetica potrivit careia o cultura insumeaza cunostintele, credintele, arta, legile, normele morale sau obiceiurile care au rolul de a diferentia grupurile unele de altele. 
Dupa R. Griffin (1990), cultura este constelatia de valori a unei organizatii, este suport in elucidarea scopului organizatiei si in stabilirea modului de actiune si a prioritatilor. 
In opinia lui R. Pascale (1985) cultura organizationala rezida in aplicarea unui model intern (care este conditionat de cultura in genere, valori economice sau sociale - n.n.) care determina comportamentul, valorile si schemele de gandire, de actiune si de vorbire, intr-o organizatie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Influenta factorilor culturali asupra instrumentelor de control de gestiune.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Carti
1. Abrudan, D. (2009). Excelenta in Managementul resurselor umane. Timisoara: Editura Eurobit;
2. Adriana Badescu , Codruta Mirci, Gabriela Bogre "Managementului Resurselor Umane - manualul profesionistului ", Timisoara : Brumar, 2008;
3. Babita M., si altii, Contabilitate si control de gestiune, Ed. Economica, Bucuresti, 1999;
4. CALIN, Oprea (coordonator) "Contabilitate de gestiune", Editor Tribuna Economica, 2000;
5. Ionascu I., si altii, Control de gestiune, Ed. Economica, Bucuresti, 2006;
6. Nadia Albu, Catalin Albu, Instrumente de management al performantei, vol. I, Contabilitate de gestiune, Editura Economica, 2003, op. cit. ;
7. Stanciu, S., & Ionescu, M. A. (2005). Cultura si comportament organizational. Bucuresti: Editura. Comunicare.ro;
8. State, O. - Cultura organizatiei si managementul, Ed. ASE, Bucuresti, 2004;
9. Stefan Stanciu, Mihaela Alexandra Ionescu - "Cultura organizationala";
Pagini web
10. http://academiacomerciala.ro/cursuri/Contabilitate%20si%20Informatica%20de%20Gestiune/An%20III/Sem.%20II%20-%20Control%20de%20gestiune/Control %20de%20Gestiune.pdf


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!