Impactul tehnologicilor informaționale asupra contabilității

Extras din referat Cum descarc?

Rezumat: In timp ce contabilii au intrat odata in tranzactii de mana, tehnologia informatiei a facut posibila inregistrarea informatiilor in timp real, compilarea informatiilor din numeroase surse si automatizarea sarcinilor repetitive. Acest lucru a permis profesionistilor contabili sa se concentreze mai mult pe oferirea de consiliere financiara si monitorizarea performantei. In acelasi timp, evolutiile IT au ajutat companiile sa economiseasca timp, sa reduca erorile si sa ia decizii financiare mai bune.
Cuvinte cheie:contabilitate,sistem,IT
1.1 Introducere
Contabilitatea este arta de a inregistra, clasifica si rezuma intr-un mod semnificativ si in termeni de bani, tranzactii si evenimente care sunt, cel putin partial, de caracter financiar, si interpretarea rezultatelor acestora. Contabilitatea poate fi denumita, de asemenea, un sistem informatic care masoara, proceseaza si comunica informatii financiare despre o entitate economica.
Contabilitatea ajuta la luarea deciziilor, planificare si controlul proceselor. Cu ajutorul contabilitatii vor exista documente care vor fi luate in considerare in realizarea acestor procese. Din nou, cu aceste documente metodice, ele ajuta la reducerea furtului si fraudelor. Disponibilitatea de contabilitate in orice tranzactii de afaceri aprinde de afaceri pentru a rula cu eficienta, eficienta si precizie mod pe toate activitatile intreprinse. Acest lucru duce la mai multe productii, deoarece managementul va lua decizia corecta si planificarea corespunzatoare datorita fluxului bun de tranzactii intr-o afacere.
De obicei, contabilitatea este inteleasa ca limba de afaceri. Cu toate acestea, o afacere poate avea o multime de aspecte care nu pot fi de natura financiara. Ca atare, o modalitate mai buna de a intelege contabilitatea ar putea fi sa-i spunem Limba deciziilor financiare. Cu cat intelegerea limbii este mai buna, cu atat este mai buna gestionarea aspectelor financiare ale vietii. Multe aspecte ale vietii noastre se bazeaza pe contabilitate, planificare financiara personala, investitii, impozit pe venit, imprumuturi etc. Avem roluri diferite de indeplinit in viata unui student, al unui cap de familie, al unui manager, al unui investitor etc. Cunoasterea contabilitatii este un avantaj suplimentar in indeplinirea diferitelor roluri.
1.2 Utilitatea contabilitatii
Sectiunea precedenta tocmai a scos la iveala importanta informatiei. Deciziile eficiente necesita informatii exacte, fiabile si in timp util. Nevoia de cantitate si calitate a informatiilor variaza in functie de importanta deciziei care trebuie luata pe baza acestor informatii. 
Persoanele fizice pot folosi informatiile contabile pentru a-si gestiona afacerile de rutina, ar fi exploatarea si gestionarea conturilor bancare, pentru a evalua valoarea unui loc de munca intr-o organizatie, pentru a investi bani, pentru a inchiria o casa etc. 
Managerii de afaceri trebuie sa stabileasca obiective, sa evalueze progresul si sa initieze actiuni corective in cazul unei abateri nefavorabile de la cursul de actiune planificat. Informatiile contabile sunt necesare pentru multe astfel de decizii -  achizitionarea de echipamente, intretinerea inventarului, imprumuturi si imprumuturi etc. 
Investitorii si creditorii sunt dornici sa evalueze rentabilitatea si solvabilitatea unei societati inainte de a decide sa furnizeze bani organizatiei. Prin urmare, acestia sunt interesati sa obtina informatii financiare despre societatea in care intentioneaza sa faca o investitie. Situatiile financiare sunt principala sursa de informatii pentru acestea, care sunt publicate in rapoartele anuale ale unei societati si in diferite cotidiene si periodice financiare.
1.3 Indatoririle unui contabil
Desi sarcinile zilnice ale unui contabil vor varia in functie de pozitie si organizare, unele dintre cele mai frecvente sarcini si responsabilitati ale contabililor includ:
-  Asigurarea exactitatii documentelor financiare, precum si a conformitatii acestora cu legile si reglementarile relevante
-  Pregatirea si mentinerea unor rapoarte financiare importante 
-  Pregatirea declaratiilor fiscale si asigurarea faptului ca impozitele sunt platite in mod corespunzator si la timp
-  Evaluarea operatiunilor financiare pentru a recomanda cele mai bune practici, pentru a identifica problemele si pentru a face strategii pentru solutii si pentru a ajuta organizatiile sa ruleze eficient 
-  Oferirea de orientari privind reducerea costurilor, imbunatatirea veniturilor si maximizarea profitului
-  Efectuarea de evaluari de prognoza si de analiza a riscurilor
In plus, contabilii au obligatia legala de a actiona onest si de a evita neglijenta in practicile lor. Ca atare, acestia au, de asemenea, responsabilitatea de a se asigura ca evidentele financiare ale clientilor lor sunt conforme cu legile si reglementarile relevante.


Fisiere in arhiva (1):

  • Impactul tehnologicilor informationale asupra contabilitatii.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

Impactul tehnologiei informatiei asupra contabilitatii (bizfluent.com)
Importanta contabilitatii | Scoala Financiara Globala
Microsoft Word - bba-104.doc (ddegjust.ac.in)
8IMAug-3978-1.pdf (euroasiapub.org)
Sistem contabil (Definitie, Exemple) | Top 2 tipuri (wallstreetmojo.com)


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!