IAS 40

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere 1
Prezentare IAS 40- Investitii imobiliare 2
Aplicatie privind IAS 40 6
Concluzii 9
Bibliografie 10


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Standardul International de Contabilitate 40 Investitii imobiliare (IAS 40) inlocuieste IAS 40 Investitii imobiliare (emis in 2000) si IAS 25 Contabilitatea investitiilor financiare (emis in 1986) si trebuie aplicat pentru perioadele anuale care incep la 1 ianuarie 2005 sau ulterior acestei date. Se incurajeaza aplicarea anterior acestei date. 
Obiectivul principal al Consiliului pentru Standarde Internationale de Contabilitate cu privire la revizuirea IAS 40 a fost sa includa dispozitii ca proprietatea imobiliara sa corespunda definitiei unei investitii imobiliare si ca locatarul sa contabilizeze contractul de leasing ca si cum ar fi un leasing financiar si sa evalueze activul rezultat din contractul de leasing utilizand modelul valorii juste.
Prezentare IAS 40- Investitii imobiliare
Standardele Internationale (IFRS) reprezinta un set de standarde contabile bazate pe principia pentru ca stabilesc reguli generale, dar impugn si tratamente specifice. Ele sunt emise in prezent de Consiliul de Standarde Internationale de Contabilitate (IASB). Multe din standardele care fac parte din IFRS sunt cunoscute sub denumirea de Standarde Internationale de Contabilitate (IAS). Acestea au fost emise intre 1973-2001 de catre Comitetul pentru Standardele Internationale de Contabilitate (IASC). In aprilie 2001, IASB a adoptat toate IAS-urile, ulterior continuand dezvoltarea lor, noile standarde numindu-se IFRS. In prezent nu se mai emit IAS-uri. Cele existente sunt in continuare in vigoare pana la modificarea lor prin emiterea de noi IAS-uri. 
IAS 40 prescrie tratamentul contabil al investitiilor imobiliare si al dispozitiilor aferente de prezentare a informatiilor.
In conformitate cu IAS 40, investitiile imobiliare sunt definite ca fiind acele proprietati imobiliare (teren sau cladire - sau parte a unei cladiri - sau ambele) detinute (de proprietar sau de locatar in baza unui contract de leasing financiar) mai degraba pentru a obtine venituri din chirii sau pentru cresterea valorii capitalului, sau ambele, decat pentru:
a) a fi utilizata pentru producerea sau furnizarea de bunuri sau servicii sau in scopuri administrative; sau
b) a fi vanduta pe parcursul desfasurarii normale a activitatii.
Conform OMFP 3055/2009, aceste active sunt tratate ca si imobilizari corporale.
Exemple de investitii imobiliare:
a) terenurile detinute, mai degraba, in scopul cresterii pe termen lung a valorii capitalului, decat in scopul vanzarii pe termen scurt, in cursul activitatii uzuale;
b) terenurile detinute pentru o utilizare viitoare inca nedeterminata. (Daca o entitate nu a hotarat daca va utiliza terenul fie ca pe o proprietate imobiliara utilizata de posesor, fie in scopul vanzarii pe termen scurt in cursul activitatii uzuale, atunci terenul este considerat ca fiind detinut in scopul cresterii valorii capitalului.);
c) cladire aflata in proprietatea entitatii (sau detinuta de entitate in temeiul unui contract de leasing financiar) si inchiriata in temeiul unuia sau mai multor contracte de leasing operational;
d) cladire care este libera, dar care este detinuta pentru a fi inchiriata in temeiul unuia sau mai multor contracte de leasing operational.
Exemple de elemente care nu sunt investitii imobiliare:
a) proprietatile imobiliare detinute pentru a fi vandute in cursul activitatii uzuale sau in procesul de constructie sau amenajare in vederea unei astfel de vanzari, de exemplu, proprietatile imobiliare dobandite cu scopul exclusiv de a fi cedate ulterior, in viitorul apropiat, sau cu scopul de a fi amenajate si revandute;
b) proprietatile imobiliare care sunt in curs de construire sau amenajare in numele unor terte parti;
c) proprietatile imobiliare utilizate de posesor inclusive proprietatile detinute in scopul utilizarii lor viitoare ca proprietati imobiliare utilizate de posesor, proprietatile detinute in scopul amenajarii viitoare si utilizarii ulterioare ca proprietati imobiliare utilizate de posesor, proprietatile utilizate de salariati (indiferent daca acestia platesc sau nu chirie la cursul pietei) si proprietati imobiliare utilizate de posesor care urmeaza a fi cedate;
d) proprietatile imobiliare in curs de construire sau amenajare in scopul utilizarii viitoare ca investitii imobiliare. IAS 16 se aplica acestei categorii de proprietati imobiliare pana in momentul finalizarii lucrarilor de constructie sau amenajare, dupa care devin investitii imobiliare si intra sunt incidenta prezentului standard. Cu toate acestea, prezentul standard se aplica investitiilor imobiliare existente care sunt amenajate cu scopul de a fi utilizate in continuare ca investitii imobiliare;
e) proprietatile imobiliare care sunt inchiriate unei alte entitati in temeiul unui contract de leasing financiar.


Fisiere in arhiva (1):

  • IAS 40.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!