IAS 17 - Leasing - Clasificarea Operatiunilor de Leasing

Extras din referat Cum descarc?

Standardele Internationale de Raportare Financiara (cunoscute sub acronimul IFRS provenit de la denumirea in limba engleza International Financial Reporting Standards) reprezinta un set de standarde contabile. In prezent, ele sunt emise de International Accounting Standards Board (IASB). Multe dintre standardele care fac parte din IFRS sunt cunoscute sub vechea denumire de Standarde Internationale de Contabilitate (IAS).
IAS au fost emise intre 1973 si 2001 de catre consiliul International Accounting Standards Committee (IASC). In aprilie 2001, IASB a adoptat toate standardele IAS, ulterior continuand dezvoltarea lor. Noile standarde poarta insa denumirea de IFRS.
Desi in prezent nu se mai emit standarde IAS, cele deja existente sunt in continuare in vigoare pana la inlocuirea sau modificarea lor prin emiterea de noi standarde IFRS.
IFRS sunt folosite in multe state ale lumii inclusiv in statele membre ale Uniunii Europene (UE), Hong Kong, Australia, Rusia, Africa de Sud, Singapore si Pakistan. Aproximativ 100 de state impun sau permit utilizarea IFRS sau au o politica de convergenta spre acestea.
Toate societatile comerciale cotate din UE sunt obligate in prezent sa intocmeasca situatii financiare consolidate in conformitate cu IFRS. Pentru a fi aprobate pentru utilizarea in UE, standardele trebuie sa fie avizate de catre Comitetul de Reglementare Contabila (ARC), care este format din reprezentanti ai guvernelor statelor membre si este consiliat de un grup de experti denumit Grupul Consultativ European pentru Raportarea Financiara (EFRAG).
Doua sectiuni din standardul IAS 39: Instrumente financiare: recunoastere si evaluare nu au fost aprobate de ARC si, in aceasta privinta, standardele IFRS aplicate in UE sunt diferite de cele emise de IASB. In prezent, IASB colaboreaza cu UE pentru a gasi o cale acceptabila pentru eliminarea acestei anomalii.
In cadrul unei reuniuni desfasurate in 2002 la Norwalk, Connecticut, IASB si Financial Accounting Standards Board din Statele Unite ale Americii (FASB) au convenit sa isi armonizeze agendele si sa coopereze in vederea reducerii diferentelor dintre IFRS si Principiile Contabile General Acceptate din SUA (US GAAP). In februarie 2006, FASB si IASB au semnat un Memorandum de Intelegere care contine un program al aspectelor asupra carora celor doua organisme intentioneaza sa obtina convergenta pana in 2008.
Comisia Valorilor Mobiliare si Burselor din Statele Unite (SEC) impune in prezent tuturor companiilor straine cotate la burse din SUA sa pregateasca situatii financiare fie in conformitate cu US GAAP, fie in conformitate cu standardele lor contabile locale, insotite de o nota care sa reconcilieze standardele locale cu US GAAP. Aceasta obligatie genereaza costuri semnificative pentru companiile cotate in acelasi timp in SUA si in alte tari. SEC a propus modificarea acestei reguli in sensul eliminarii obligatiei de a efectua o reconciliere cu US GAAP pentru companiile straine care isi pregatesc situatiile financiare in conformitate cu IFRS, in principiu incepand din 2009. Companiile bazate in SUA vor fi in continuare obligate sa raporteze in conformitate cu US GAAP.
IFRS sunt considerate a fi un set de standarde ,,bazate pe principii", intrucat stabilesc reguli generale, dar impun si anumite tratamente contabile specifice.
Standardele Internationale de Raportare Financiara cuprind:
- Standardele Internationale de Raportare Financiara (IFRS) -- standarde emise dupa 2001; 
- Standardele Internationale de Contabilitate (IAS) -- standarde emise inainte de 2001; 
- Interpretari ale Comitetului International pentru Interpretari privind Raportarea Financiara (IFRIC) -- emise dupa 2001; 
- Interpretari ale Comitetului Permanent pentru Interpretari (SIC) -- emise inainte de 2001. 
Exista, de asemenea, si un Cadru General pentru Intocmirea si Prezentarea Situatiilor Financiare, care descrie unele dintre principiile care stau la baza IFRS.


Fisiere in arhiva (1):

  • IAS 17 - Leasing - Clasificarea Operatiunilor de Leasing.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!