Efectele Variatiei de Curs Valutar

Extras din referat Cum descarc?

Efectele variatiei de curs valutar
Modificarea rapida a etalonului monetar, national sau international, fenomen firesc in conditiile mecanismelor monetare actuale, ridica probleme economice si de comunicare care se cer adaptate la modul comun de intelegere si de derulare a activitatilor economice pe plan international. 
Daca fluctuarea cursurilor este un fenomen ce se explica prin modificarea permanenta a valorii ce trebuie masurata - fenomen datorat schimbarilor in mecanismul de obtinere si dimensionare a valorii ca urmare a mutatiilor tehnice, tehnologice, dar si a redimensionarilor in raporturile de forte ale participantilor la obtinerea si repartizarea valorii, utilizarea in practica a unui etalon dinamic determina greutati si disfunctionalitati ce se cer estompate. 
Reducerea sau eliminarea efectelor nefavorabile, reprezentate in principal de redistribuirea inechitabila de valoare intre partenerii relatiilor economice si financiar-monetare, devine o atributie importanta pentru institutiile pietei monetare internationale, pentru aparatul financiar-bancar si agentii economici din fiecare economie nationala. Aceasta atributie se realizeaza prin mai multe procedee si metode de gestionare a factorilor care influenteaza cursul valutar. 
Punctul de plecare in realizarea gestionarii cursului valutar il reprezinta amploarea influentelor modificarilor cursului valutar asupra schimbului de marfuri, precum si a implicatiilor riscului valutar asupra mesajului vehiculat de semnele banesti folosite ca mijloace de plata, mijloace de economisire sau de tezaurizare. 
- Influentarea schimburilor de marfuri si servicii 
Bunurile destinate schimburilor economice internationale intra pe piata externa, si apoi in economia importatoare, la un pret ce rezulta din raportul valoric existent la acea data intre moneda-etalon a tarii importatoare si moneda-etalon a tarii exportatoare (Exemplu: EURO/USD: n). 
Modificarea in timp a acestui raport, pe baza unor influente reale sau conjuncturale, schimba informatia pret si determina consecinte importante pentru desfasurarea relatiilor comerciale, echilibrarea balantelor comerciale, practicarea barierelor vamale etc. 
Intrarea marfurilor straine (provenite, spre exemplu, din S.U.A.) intr-o tara data (de exemplu, Germania) se realizeaza la un pret influentat direct de cursul valutar. 
Pi= PeUSD x CveUSD/EURO 
unde:
Pi  pretul bunurilor din import in moneda tarii importatoare
PeUSD  pretul in USD al marfurilor exportate de S.U.A.
Cve  cursul valutar economic (USD/EURO)
La pretul Pi, marfurile americane intra pe piata germana, ajungand sa concureze din punct de vedere al pretului cu marfurile similare germane sau din alte tari. Modificarea cursului valutar al EURO in raport cu dolarul schimba datele problemei, avand consecinte asupra competitiei de pe piata germana. 
Exemplu:


Fisiere in arhiva (1):

  • Efectele Variatiei de Curs Valutar.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!