Contributii la conceperea,proiectarea si implementarea unui sistem informatic integrat de tip ERP, in cadrul unei firme din domeniul industrial

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere
Capitolul 1
Implementarea sistemelor informatice de tip ERP,tehnologii de analiza si dezvoltare a sistemelor informatice integrate
1.1 Particularitati manageriale ale firmelor din domeniul industrial
1.2 Abordari conceptuale - Sisteme informatice de tip ERP
1.2.1 Evolutia sistemelor ERP
1.2.2 Studiul pietei la nivelul Romaniei
1.2.3 Piata romaneasca de ERP prin ochii furnizorilor si analistilor independent
1.3 Tehnologii de analiza si dezvoltare a sistemelor informatice integrate
Capitolul 2
Implementarea unui prototip de sistem ERP in cadrul entitatii S.C. SHOP S.A
2.1 Analiza modului "Productie" din cadrul noului prototip,dezvoltare si implementare
2.2 Auditul noului sistem si eficienta economica a acestuia
Concluzii,contributii personale si propuneri
Bibliografie
Anexe


Extras din referat Cum descarc?

In prezent se manifesta o crestere semnificativa a canitatii de informatii,obtinute si manipulate in firme,tendinta accentuata si de formularea unor conditii tot mai severe in ceea ce priveste calitatea informatiei (corectitudinea si operativitatea fiind cerintele sine qua non).
Un sistem informatic este acela in care informatia trece printr-un format digital-altfel spus,se transforma,se prelucreaza sau se exprima intr-o forma digital. Sistemele informatice in sensul definitiei de mai sus au aparut odata cu dezvoltarea sistemelor de calcul,a computerelor,deci. Aceste sisteme au fost integrate in sistemele informationale,iar in prezent consideram ca termenul de sistem informational tinde sa scada din ce in ce in importanta,deoarece exista din ce in ce mai putine activitati in care sa nu se foloseasca informatii in forma digital.
Un sistem de tip ERP reprezinta o solutie complexa,bazata pe arhitectura client-server ale carei elemente sunt integrate intr-o platforma comuna,pentru gestionarea resurselor companiei,prelucrarea tranzactiilor si facilitarea integrarii tuturor proceselor necesare in cadrul unei afaceri,centralizandu-le , facilitand impartasirea datelor si eliminand redundanta. Fiecare pachet ERP ofera functionalitati diferite pentru industrii diferite. 
Un sistem informational este astfel si un mod organizat de a combina oameni, hardware, software, retele de comunicatie cu resursele de date care colecteaza,transforma si disemineaza informatia intr-o organizatie. Sistemele informatice economice furnizeaza cu promptitudine informatii asupra fenomenelor si proceselor economice,contribuite astfel la perfectionarea relatiilor dintre societatile comerciale. Ele sunt un factor de economisire a resurselor materiale,de energie si de munca , si pun la dispozitia oricarui sistem de productie, informatii complete si operative asupra tuturor conditiilot in care isi pot desfasura activitatea firmelor. Promovarea utilizarii noilor tehnologii informationale in cele mai variate aspecte ale vietii sociale, se manifesta ca factor dinamizator,de progres al societatii.Conditiile existente azi,ce definesc mediul in care evolueaza firmele, le obliga pe acestea sa gaseasca metode noi,mai eficiente de organizare si functionare,iar regandirea activitatilor informationale este o prioritate.
Pana acum cativa ani informatizarea unor componente din firme a dat rezultatele scontate,accelerand si eficientizand activitatea acestora.Necesitatea integrarii acestor compartimente,deja informatizate,intr-un sistem comun s-a acutizat in timp si drept raspuns s-au accentuat si preocuparile pentru a realiza sisteme integrate informatizate. Realizarea lor este posibila cu ajutorul unor software-uri integratoare,pentru activitatea firmei.Aceasta categorie de software poarta numele de ERP(Enterprise Resource Planning),adica Planificarea Resurselor Companiei.)
In prezenta lucrare voi realiza un studiu documentat in ceea ce priveste sistemele informatice de tip ERP,pentru a evidentia rolul acestora in informatizarea managementului productiei.
In realizarea unui proces de eficientizare,rolul hotarator si in continua crestere ce revine tehnologiilor informatice si de comunicare. In acest context,faptul ca adoptarea la nivelul firmei a unor solutii informatice moderne,poate contribui in mod hotarator la perfectionarea managementului si cresterea performantelor procesului de conducere.
Procesul respectiv impune entitatilot modernizarea aplicatiilor mai putin eficiente sau chiar sa le inocuiasca cu altele mai performante,pentru a asigura fundamentarea in timp real si efficient a deciziilor si deci a procesului de conducere. In actualitate,consider ca implementarea unor sisteme integrate de tip ERP,este in masura sa contribuie la eficientizarea activitatii firmelor.Prin realizarea unor astfel de sisteme se ofera entitatii posibilitatea de a-si integra in cadrul noului sistem informatics a aplicatiilor existente.alaturi de noile aplicatii specifice domeniului in care isi desfasoara activitatea firma respective.
Obiectivele lucrarii
Lucrarea aceasta trateaza principalele modalitati de utilizare a tehnologiilor informatice moderne si a impactului acestora asupra managementului firmei,cat si optiuni de implementare a acestora in activitatea curenta a firmei. Consider ca solutiile integrate pot avea un impact major asupra activitatii firmei,in sensul perfectionarii managementului si cresterii performantelor actului de conducere.
Aceste constatari denota aprecierea obiectivului principal al lucrarii,reprezentand cercetarea aspectelor teoretice si practice privind utilizarea tehnologiilor informatice moderne,in managementul activitatii firmelor din domeniul industrial dublata de conceperea unui prototip de sistem integrat la societatea comerciala SHOP S.A,Bucuresti,in scopul de a contribui la eficientizarea activitatii acesteia.
Mentionez ca un prim model de sistem informatic propus are la baza pe de o parte o analiza pertinenta a sistemului informatic existent si pe de alta parte o buna cunoastere a tendintelor actuale in procesul de evolutie a noilor tehnologii informatice.Consider,in aceasta ordine de idei ca primul model propus o sa reprezinte un puternic instrument software de analiza si management in cadrul firmei SHOP S.A,Bucuresti.
In prezenta lucrare sunt caracterizate principalele tehnici si tehnologii de analiza si dezvoltare a sistemelor informatice,punandu-se accentul pe noile abordari privind implementarea sistemelor integrate de tip ERP.
Sub aspect practice,alaturi de conceperea prototipului de sistem informatic integrat,in lucrare se prezinta intr-o conceptie proprie procesul de implementare a modului de productie din cadrul entitatii S.C. SHO S.A,Bucuresti,unul dintre modulele de baza din cadrul noului sistem.
Avand in vedere obiectivele prezentate anterior,in lucrarea de fata se propune si atingerea altor obiective,dintre care mentionez:
- Prezentarea stadiului actual si al tendintelor in analiza si proiectarea sistemelor informatice
- Implementarea unor solutii ERP adecvate
- Analiza sistemelor ERP pe piata romaneasca si evidentierea impactului lor asupra managementului activitatii firmei
- Evidentierea riscurilor in functionarea sistemului proiectat si gestionarea acestora
- Modalitati de evaluare a eficientei economice a sistemului proiectat


Fisiere in arhiva (1):

 • Contributii la conceperea,proiectarea si implementarea unui sistem informatic integrat de tip ERP, in cadrul unei firme din domeniul industrial.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

- Ambler,S.W. -,,In Search of a Generic SDLC for Object Systems", in Object
Magazine, 1994, pag.76-78
- Andone, I., Tugui A. - Sisteme inteligente in management, contabilitate, finante-banci
si marketing, Ed Economica, 1999
- Baskervill, R. - EDP Auditing, Georgia State University
- Booch, Rumbaugh, Jacobson - The UML Modeling Language User Guide, Addison-Wesley, 1999
- Buse, F. (coordonator) si colectivul, ,,Manual de inginerie economica. Tehnologia informatiei in domeniul managerial", Editura Dacia, Cluj-Napoca, 2002
- Coderre, D. - Articolul ,,Analiza ratelor - O intelegere a tehnicii de analiza a datelor", ww.theiia.org/itaudit
- Fotache, D., Hurbean, L. - Solutii informatice integrate pentru gestiunea afacerilor - ERP, Editura Economica, Bucuresti, 2004
- Fratila, L., Proiectarea sistemelor informatice, Editura InfoMega, Bucuresti, 2007
- Ilies, L. si colectiv, Managementul firmei, Ed. Risoprint Cluj-Napoca, 2005
- Lupas, M., Modul de training - GMP, Farmec, 2008
- Militaru, Gh., ,,Sisteme informatice pentru management", Editura BIC All, Bucuresti,
2004
- Nicolescu, O., Verboncu I., Fundamentele managementului organizatiei, Ed. Universitara, Bucuresti, 2008
- Oprea, D., Protectia si securitatea sistemelor informatice, Ed. Universitatii "Al.I.Cuza", Iasi, 2004
- Res, M. D., Ani C., ERP. The standard cost in a manufacturing company, Proceedings of the Challenges for Analysis of the Economy, the Businesses, and Social Progress International Scientific Conference, Unidocument Kft., Szeged, 2010
- Richard Baskervill - EDP Auditing, Georgia State University
- Tatomir, Virgil, Analiza sistemelor informatice, Revista e-Week, nr. 12, 2006
- http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1205294-greii-domeniului-erp-comenteaza-piata-romaneasca.htm 
- http://www.isaca.org/Content/NavigationMenu/Students_and_Educators/IT_Audit_B asics/
- www.technology-training.co.uk/introductiontoenterprisearchitecture_30.php
- https://www.seniorsoftware.ro/erp/ce-inseamna-erp/ 
- http://www.rasfoiesc.com/business/economie/SISTEME-INFORMATICE-ECONOMICE88.php 
-


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!