Contabilitatea Stocurilor la o Societate Comerciala

Extras din referat Cum descarc?

S.C." "S.N.C. este persoana juridica romana avand forma juridica de societate comerciala in nume colectiv. Activitatea acesteia se desfasoara in conformitate cu legile romane, prevederile statului si contractului societatii.
Sediul societatii este in Roman judetul Neamt putand fi schimbat in alt loc din Romania, pe baza hotararii asociatilor,potrivit legii.
Societatea poate infiinta filiale, sucursale, puncte de lucru, birouri sau agentii in tara sau in strainatate, cu indeplinirea formalitatilor legale.
Societatea a fost inregistrata la Oficiul Registrului Comertului Neamt sub nr.J27/si are codul fiscal RO.
Capitalul social al firmei este de 30 Ron divizat in parti sociale.
Administrarea si reprezentarea societatii este realizata de catre un administrator numit de unicul asociat. Administratorul duce la indeplinire toate sarcinile cerute de desfasurarea obiectului de activitate al societatii. El este obligat sa ia parte la toate adunarile societatii, consiliile de administratie si alte intruniri ale organelor de conducere similare acestora.
Administratorul poate fi revocat de catre adunarea generala care l-a numit, dar este solidar raspunzator fata de societate pentru :
- realitatea varsamintelor efectuate de asociati;
- existenta registrelor cerute de lege si corectitudinea datelor inscrise in acestea;
- ferma indeplinire a hotararilor adunarilor generale;
- stricta indeplinire a indatoririlor pe care legea,contractul de societate si statutul le impun.
Administratorul este obligat sa convoace adunarea asociatilor la sediul social cel putin o data pe an sau ori de cate ori este necesar.
Durata societatii este nedeterminata.Dizolvarea sau lichidarea societatii se poate face in conditiile Legii nr.31/1990.
Personalul societatii este angajat pe baza de contract individual de munca.
Evidenta activitatii economice si financiare , balanta, bilantul contabil si contul de profit si pierderi se inregistreaza in contabilitate in lei. 
Structura organizatorica a societatii
Ca expresie a organizarii formale a societatii, structura organizatorica a unei societati se proiecteaza pe baza unor norme, reguli, principii si documente oficiale.
Reprezentarea detaliata a structurii organizatorice este realizata in Regulamentul de Organizare si Functionare a societatii.
Descrierea elementelor necesare desfasurarii activitatii in cadrul societatii a unei personae ce ocupa un anumit post este realizata in fisa postului prin care sunt definite obiectivele individuale, sarcinile, competentele si responsabilitatile, etc.
Pe langa Regulamentul de Organizare si Functionare si fisa postului, un alt document important il constituie organigrama.
In ansamblul ei, structura organizatorica prezinta doua parti : structura functionala si structura operationala.
Structura functionala cuprinde :
- componente (postul, functia, compartimentul);


Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea Stocurilor la o Societate Comerciala.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!