Contabilitatea Stocurilor

Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Contabilitatea ca sistem, asa cum se prezinta astazi este rezultatul unui lung proces istoric in permanenta adaptare la cerintele societatii. Astfel ca de la o simpla tehnica de inregistrare a schimburilor comerciale a devenit un instrument de gestiune.
Legea Contabilitatii nr. 82/1991 la art. 1 precizeaza: "Societatile comerciale, regiile autonome, institutiile publice, asociatiile si celelalte persoane juridice au obligatia sa organizeze si sa conduca contabilitatea proprie". Obiectivele contabilitatii prevazute in lege la art. 2 sunt supuse necesitatilor utilizatorilor care urmaresc in ce mod contabilitatea este:
-adoptata si necesara gestiunii
-masura a partimoniului si a rezultatului activitatii
-instrument probatoriu
In acest sens este necesara respectarea conditiilor conform carora:
-conform art. 3, alin. 1 din Legea 82/1991, contabilitatea se tine in limba romana si in moneda nationala
-conform art. 25, registrele de contabilitate precum si documentele justificative care stau la baza inregistrarilor in contabilitate se pastreaza in arhiva 10 ani, cu incepere de la data incheierii exercitiului in cursul caruia au fost intocmite, cu exceptia statelor de salarii care se pastreaza 50 de ani
-conform art.6 din lege, inregistrarea in contabilitate se face cronologic si sistematic.
Respectarea conditiilor de forma si fond este necesara deoarece contabilitatea este regulata si da o imagine fidela a patrimoniului, a situatiei financiare si rezultatului societatii.
SC COMBINATUL DE OTELURI SPECIALE SA TARGOVISTE
Scurt istoric
Piatra de temelie a SC COST SA s-a pus la 3 august 1970 din necesitatea obtinerii de oteluri de inalta caliate prin folosirea celor mai moderne procedee tehnologice, sub denumirea de "Intreprinderea de Oteluri Aliate". Primele capacitati de elaborare si forjarea otelurilor au fost puse in functiune in perioada 1973-1975, cand se transforma in "Combinatul de Oteluri Speciale", prin H.C.M. nr. 300/01.04.1975.
COST este o unitate integrata avand doua otelarii electrice, o forja dotata cu piese si masini radiale de forjat, un laminor de profile mijlocii si usoare, un laminor de profile mici si o tragatorie de bare. Sectiile de baza sunt deservite de sectoare auxiliare: turnatoria mixta, prelucrari mecanice, reparatii siderurgice, confectii metalice, intretinere, laboratoare, sectoare de utilitati si deservire.
Societatea figureaza in Registrul Comertului sub denumirea de "SC COST SA", avand numarul J15/284/1991.
Societatea Comerciala este persoana juridica de societate pe actiuni.
Obiectul de activitate
Obiectul de activitate al societatii il constituie:
-producerea unei game largi de oteluri destinate industriei auto, constructii de masini, organe de asamblare, scule, rulmenti, utilaj petrolier, minier, chimic;
-activitati de import-export;
-asistenta tehnica in domeniu;
-prelucrare de oteluri speciale, semifabricate si bare forjate, semifabricate si produse laminate;
-activitati de carcetare-proiectare.
In martie 1975, capitalul subscris al societatii era de 70000 lei. In februarie 2002, capitalul social s-a majorat la 1005679350 lei, divizat in 38520089 actiuni cu valoare nominala de 25000 lei/actiune.
Combinatul are 4335 de angajati, toti permanenti (carte de munca), din care: 669 Tesa, 201 maistrii, 3465 muncitori.
Actionarii societatii sunt:
-APAPS: 32331928 actiuni reprezentand 83,94%
-SIF OLTENIA: 5902428 actiuni reprezentand 15,32%
-altii: 285733 actiuni reprezentand 0,74%.
Societatea a fost scoasa la privatizare in martie 2002, procesul de privatizare fiind finalizat in iulie 2002, actiunile societatii fiind dematerializate, iar legitimarea actionarilor facandu-se cu certificat de actionar. In urma procesului de privatizare denumirea societatii nu a fost modificata, de asemenea nici forma sau capitalul, ci doar actionarul, pe nume Smicha Lyakhov, cetatean rus.
Se poate vorbi in cazul COST de valori ca: traditie, continuitate, modernizare, stabilitate.
Structura organizatorica
Structura organizatorica a intreprinderii se intocmeste tinand cont de factorii care influenteaza starea acesteia, astfel:
-strategia dezvoltarii COST
-dimensiunea intreprinderii
-calitatea resurselor umane utilizate
-cadrul juridic
-statutul intreprinderii


Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea Stocurilor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!