Contabilitatea mărfurilor

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

INTRODUCERE
CAP. I. PREZENTAREA GENERALA A S.C. "ELMOBEROM" S.A.
1.1.SCURT ISTORIC
1.2.FORMA DE ORGANIZARE SI OBIECTUL DE ACTIVITATE
CAP. II. CONTABILITATEA PRODUSELOR FINITE SI MARFURILOR
2.1.CONTABILITATEA PRODUSELOR FINITE
2.2.APLICATII PRACTICE
CAP. III. DIAGNOSTICUL FIRMEI
3.1.PRINCIPALII INDICATORI
3.2.DIAGNOSTIGRAMA STARII GENERALE A FIRMEI
CAP. IV. PLANUL DE MARKETING AL S.C. ELMOBEROM S.A.
CONCLUZII SI PROPUNERI
MONOGRAFIE
BIBLIOGRAFIE

Extras din referat:

Nici o tara, oricat de mare si bogata ar fi, nu se poate izola de restul lumii fara a avea consecinte negative din punctul de vedere al dezvoltarii, al gradului de bunastare si civilizatie.

Pentru Romania, trecerea la economia de piata reprezinta conditia sa asigure manifestarea in viata reala a dreptului de proprietate pentru cele trei genuri de agenti economici autohtoni: individuali, grupul si statul, in conditiile pluralismului economic si politic.

Totodata, reforma economiei nationale este un proces de sensibilitate a activitatii economice, pe baza mecanismelor pietii, care presupun utilizarea parghiilor economice - pret, profit, dobanda, cost, salariu, etc.

Reforma economica in Romania a demarat in trei directii principale: transformarea intreprinderi mentale si ale cercetarii al invatamantului, culturii, ocrotirii sanatatii, sectorul privat care are in componenta: societatile comerciale private (individuale sau asociatii) cu capital autohton si strain, intreprinzatori individuali privati, autohtoni si straini, fermierii privati, ca si alte persoane fizice care detin in proprietate privata diferiti factori de productie; sectorul mixt, creat prin asocierea unor elemente caracteristice ale sectorului privat, asociere care poate avea loc in diferite proportii, ponderea acestor sectoare in ansamblul economiei nationale fiind intr-o continua schimbare.

Un element de baza al procesului trecerii la economia de piata l-a constituit legea de reorganizare a unitatilor economice in regii autonome si societati comerciale.

Contabilitatea in economia de piata capata o importanta si un rol cu totul deosebit in evidentierea fenomenelor economice care au loc in procesul de productie, cat si in stabilirea rezultatelor cu care se incheie activitatea tuturor categoriilor de unitati. Contabilitatea trebuie sa fie astfel organizata, incat sa raspunda cerintelor patrimoniului si sa fie totodata un instrument de cunoastere a patrimoniului si un instrument pretios de control pentru organele fiscale.

Competenta si atributiile contabilitatii s-a apreciat ca se impun a fi restabilite unitar la nivelul economiei, printr-o lege a contabilitatii, intregul continut al lucrarii fiind in concordanta cu cerintele si principiile aplicarii noului sistem contabil.

Contabilitatea, prin caracterul ei evolutiv in demersul de perfectionare, se concretizeaza prin conceptualizarea ei pe baza unui sistem coerent de obiective si principii fundamentale care duc la formularea de norme ce asigura rezolvarea cat mai completa si eficienta a problemelor de gestiune si conducere a intreprinderilor.

Pentru a raspunde cerintelor economiei de piata, in Romania s-a adoptat pe baza Legii contabilitatii nr. 82/1991, noul sistem de contabilitate prin H.G. 575 si O.M.F. 247/1993.

O caracteristica esentiala a acestui sistem de contabilitate este organizarea contabilitatii in 2 circuite, si anume: contabilitatea financiara si contabilitatea interna de gestiune.

Contabilitatea financiara, numita si contabilitate generala, are ca obiect inregistrarea tuturor operatiilor ce afecteaza patrimoniul agentilor economici, masurarea variatiilor la care este supus ca urmare a proceselor economice, calcularea si explicarea rezultatului financiar, intocmirea documentelor de sinteza (Bilantul, Contul de rezultate, Anexa la bilant), care ofera mediului exterior imaginea sintetica, fidela si retrospectiva a situatiei intreprinderii.

Bibliografie:

1. Ministerul finantelor Sistemul contabil al agentilor economici

Editura Economica, 1994

Bucuresti

2. Iacob P. Pibea Contabilitatea financiara a agentilor economici din Romania

Editura Intel Credo, 1995, Deva

3. Mihail Epuran, V. Babaita,

Corina Grosu Contabilitatea financiara in noul sistem contabil

Editura de Vest, 1994, Timisoara

4. Bazele contabilitatii agentilor

economici din Romania - Editura Intel Credo, 1996, Deva

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Contabilitatea Marfurilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
22 pagini
Imagini extrase:
22 imagini
Nr cuvinte:
7 686 cuvinte
Nr caractere:
49 914 caractere
Marime:
34.34KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Contabilitate
Tag-uri:
contabilitate, procese economice, rezultat financiar
Predat:
la facultate
Materie:
Contabilitate
Sus!