Contabilitatea mărfurilor

Cuprins referat Cum descarc?

INTRODUCERE
CAP. I. PREZENTAREA GENERALA A S.C. "ELMOBEROM" S.A.
1.1.SCURT ISTORIC
1.2.FORMA DE ORGANIZARE SI OBIECTUL DE ACTIVITATE
CAP. II. CONTABILITATEA PRODUSELOR FINITE SI MARFURILOR
2.1.CONTABILITATEA PRODUSELOR FINITE
2.2.APLICATII PRACTICE
CAP. III. DIAGNOSTICUL FIRMEI
3.1.PRINCIPALII INDICATORI
3.2.DIAGNOSTIGRAMA STARII GENERALE A FIRMEI
CAP. IV. PLANUL DE MARKETING AL S.C. ELMOBEROM S.A.
CONCLUZII SI PROPUNERI
MONOGRAFIE
BIBLIOGRAFIE


Extras din referat Cum descarc?

Nici o tara, oricat de mare si bogata ar fi, nu se poate izola de restul lumii fara a avea consecinte negative din punctul de vedere al dezvoltarii, al gradului de bunastare si civilizatie.
Pentru Romania, trecerea la economia de piata reprezinta conditia sa  asigure manifestarea in viata reala a dreptului de proprietate pentru cele trei genuri de agenti economici autohtoni: individuali, grupul si statul, in conditiile pluralismului economic si politic.
Totodata, reforma economiei nationale este un proces de sensibilitate a activitatii economice, pe baza mecanismelor pietii, care presupun utilizarea parghiilor economice - pret, profit, dobanda, cost, salariu, etc.
Reforma economica in Romania a demarat in trei directii principale: transformarea intreprinderi mentale si ale cercetarii al invatamantului, culturii, ocrotirii sanatatii, sectorul privat care are in componenta: societatile comerciale private (individuale sau asociatii) cu capital autohton si strain, intreprinzatori individuali privati, autohtoni si straini, fermierii privati, ca si alte persoane fizice care detin in proprietate privata diferiti factori de productie; sectorul mixt, creat prin asocierea unor elemente caracteristice ale sectorului privat, asociere care poate avea loc in diferite proportii, ponderea acestor sectoare in ansamblul economiei nationale fiind intr-o continua schimbare.
Un element de baza al procesului trecerii la economia de piata l-a constituit legea de reorganizare a unitatilor economice in regii autonome si societati comerciale.
Contabilitatea in economia de piata capata o importanta si un rol cu totul deosebit in evidentierea fenomenelor economice care au loc in procesul de productie, cat si in stabilirea rezultatelor cu care se incheie activitatea tuturor categoriilor de unitati. Contabilitatea trebuie sa fie astfel organizata, incat sa raspunda cerintelor patrimoniului si sa fie totodata un instrument de cunoastere a patrimoniului si un instrument pretios de control pentru organele fiscale. 
Competenta si atributiile contabilitatii s-a apreciat ca se impun a fi restabilite unitar la nivelul economiei, printr-o lege a contabilitatii, intregul continut al lucrarii fiind in concordanta cu cerintele si principiile aplicarii noului sistem contabil.
Contabilitatea, prin caracterul ei evolutiv in demersul de perfectionare, se concretizeaza prin conceptualizarea ei pe baza unui sistem coerent de obiective si principii fundamentale care duc la formularea de norme ce asigura rezolvarea cat mai completa si eficienta a problemelor de gestiune si conducere a intreprinderilor.
Pentru a raspunde cerintelor economiei de piata, in Romania s-a adoptat pe baza Legii contabilitatii nr. 82/1991, noul sistem de contabilitate prin H.G. 575 si O.M.F. 247/1993.
O caracteristica esentiala a acestui sistem de contabilitate este organizarea contabilitatii in 2 circuite, si anume: contabilitatea financiara si contabilitatea interna de gestiune.
Contabilitatea financiara, numita si contabilitate generala, are ca obiect inregistrarea tuturor operatiilor ce afecteaza patrimoniul agentilor economici, masurarea variatiilor la care este supus ca urmare a proceselor economice, calcularea si explicarea rezultatului financiar, intocmirea documentelor de sinteza (Bilantul, Contul de rezultate, Anexa la bilant), care ofera mediului exterior imaginea sintetica, fidela si retrospectiva a situatiei intreprinderii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea Marfurilor.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. Ministerul finantelor Sistemul contabil al agentilor   economici 
Editura Economica, 1994
Bucuresti
2. Iacob P. Pibea Contabilitatea financiara a agentilor economici din Romania
Editura Intel Credo, 1995, Deva
3. Mihail Epuran, V. Babaita, 
Corina Grosu Contabilitatea financiara in noul sistem contabil 
Editura de Vest, 1994, Timisoara
4. Bazele contabilitatii agentilor 
economici din Romania - Editura Intel Credo, 1996, Deva


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!